Maisema

Maisema

torstai 20. elokuuta 2015

Gluteenittomat mustikkaruudut

Seuraava mainio resepti on lainattu Vatsan vapaapäivä blogista, jossa on ihania reseptejä. Kaikille mutta erityisesti niille, noilla on ärtyneen suolen oireyhtymä, refluksi, keliakia tai muita suolen toiminnan häiriöitä. Luen muuten sivumennen sanoe William Davisin kirjaa Eroon vehnästä, ja on myönnettävä, että tukka pystyssä sitä pistelen menemään: vehnää ei pitäisi kenenkään meidä syödä nykypäivänä. Palaan tähän myöhemmin mutta suosittelen kaikille kyseistä kirjaa. Nyt siis tuohon mainitsemaani reseptiin. Yksi parhaista mustikkapiirakan ohjeista ikinä.





pohja:
5dl kaurahiutaleita
1 dl kaurajauhoja
1 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1 tl psylliumia
200g luomuvoita
1 muna

mustikkatäyte:
500g mascarponea
4 munaa
2 dl sokeria
200g pakastemustikoita
2 rkl perunajauhoja

pintatäyte:
150g luomuranskankermaa
150g luomurahkaa
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria

Vatsan vapaapäivä -blogin reseptiä muokkasin luomumaitotuotteisiin päin sekä tietysti vaihdoin tuorejuuston mascarponeen! Mascarponea aina kun vaan mahdollista. Niin se vaan menee.

Pehmennä voi varoen mikrossa. (20s kerralla, jotta ei pääse sulamaan). Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voin sekaan. Lisää sitten muna ja sekoita yhteen. Vuoraa pieni uunipelli leivinpaperilla ja levitä pohjan ainekset leivinpaperin päälle. Kostuta tarvittaessa veistä tms vedellä, jotta tarttuu vähemmän kiinni. Kyllä se siitä leviää.
Paista uunissa noin 15 min 200 asteessa. Ota sitten pelli ulos uunista ja laske lämpötilaa 175 asteeseen.

Valmista täyte vatkaamalla mascarpone, munat ja sokeri keskenään. Levitä seos pohjan päälle. Sekoita mustikat ja perunajauho. (Jos käytät tuoreita mustikoita, ei perunajauhoa tarvita, koska sen tarkoitus on sitoa pakastemarjoista irtoavaa nestettä.) Lisää mustikat täytteen päälle. Laita takaisin uuniin ja paista noin 35 minuuttia.

Nosta piirakka jäähtymään noin 10 minuutiksi ja valmista sillä välin pintatäyte sekoittamalla sen aineet keskenään. Levitä piirakan päälle ja paista vielä 15-20 minuuttia tai kunnes pinta on jähmettynyt.

LOISTAVA PIIRAKKA. Love it. Kiitos Vatsan vapaapäivän kirjoittajalle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi Dolce macchiatossa :)

Toivon, että viihdyit sivuillani. Jätä kommenttisi, jos viihdyit, haluat kysyä jotain, lisätä jotain tai muuten vaan ilmoitella itsestäsi. Ciao