Maisema

Maisema

keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Matkakertomuksia : Korfu

Kreikka oli meille täysin tuntematon matkakohteena vielä kolme vuotta sitten. Päätimme kuitenkin silloin tutustua Kreikkaan, mikä kolahtikin meihin kaikkiin. Emme ole vielä "ehtineet" Kreikan mantereelle vaan hyppineet saarelta toiselle, saari kerrallaan. Lokakuussa tutustuimme Korfuun.

Lokakuu ei ollut ehkä paras aika mennä koska sää oli jo epävakaa ja melko kostea. Lokakuussa on kuitenkin koulujen syysloma eikä aiemmin olisi sopinut. Tiesimme sään olevan mahdollisesti jo oikukas, joten lomaan osuneet pari ukkossadetta eivät haitanneet, etenkin kun ne osuivat liki kokonaan yöaikaan. Ilman kosteus% toki oli melko korkea ja yöt viileitä. Siltikin päivälämpötila nousi vielä lähes joka päivä noin +25 asteeseen, joten sää oli suht mukava eikä kenenkään iho palanut tai ollut muutoinkaan kovilla.

Korfun saari oli todella vihreä. Paljon puita, pensaita ja kauniita Välimeren kukkia.Tyystin erilainen verrattuna esimerkiksi Kreetan tai Kosin karuun ja kuivaan ympäristöön. Korfu on melko pieni kooltaan ja ainoa varsinainen kaupunki on Korfun kaupunki, Kerkyra. Kerkyra on kuitenkin täydellisen kaunis ja mielenkiintoinen kaupunki. Sen vanha osa muistuttaa jotenkin Nizzaa. Korfu on saanut paljon vaikutteita historian aikana sitä hallinneista tahoista kuten mm Venetsiasta, Roomasta ja tietysti Englannista. Esimerkiksi Spianada vanhan kaupungin ja linnoituksen lähellä on hyvinkin ranskalaisvaikutteinen. Korfulla näkee myös sen, että moni varakkaampi yksityishenkilö on hankkinut Korfulta loma-asuntoja; kaupungissa on useita hyvää tavaraa myyviä kauppoja, hyviä ravintoloita ja kahviloita.

Tiesittekö, että Englannin kuningatar Elisabethin puoliso, prinssi Philip on syntynyt Korfulla Mon Repos'n palatsissa ja on siis kreikkalaisen kuningashuoneen jälkeläinen?Täysin omaksi ilokseni tutkin ennen matkaa sekä Elisabethin että Philipin sukupuut ja havaitsin ällistyksekseni, että Philip on itse asiassa paljon siniverisempi kuin Elisabeth! Olin myös tyystin unohtanut, että Espanjan kuningatar Sofia on Philipin sisar! Mon Repos oli autioitunut eikä sinne valitettavasti päässyt ainakaan enää lokakuussa sisään mutta pelkkä tieto kuninkaallisesta historiasta vaikutti ylentävästi :)

Erittäin vaikuttava oli myös keisarinna Sissin palatsi vähän matkaa Kerkyrasta etelään. Surumielinen Sissi rakennutti ko palatsin tervehtyäkseen ja piristyäkseen. Palatsi sijaitsee korkealla rinteessä ja sieltä on vaikuttava näkymä Joonianmerelle. Palatsissa oli upeita patsaita ja kauniita istutuksia. Melkein tunsi historian havinan lukuisista turisteista huolimatta ja näki Sissin vaeltavan saleissa ja huoneissa.Pohjoisessa on Canal D' amour, joka on luonnon muovaama kanaali meressä. Tarun mukaan mikäli puolisot uivat yhdessä kanaalin läpi, elävät he ikuisesti yhdessä. Emme kokeilleet, koska jotenkin meren mahti tuntui pelottavalta.

Majoituimme saaren itäpuolelle, josta oli mahtavat näkymät sekä Albanian vuorille että Kreikan mantereelle. Albania olisi ollut kiinnostava vierailukohde ja vähän sitä harkitsimmekin, erityisesti koska meillä oli vuokra-auto käytössä koko viikon, mutta tapasimme paikallisessa ruokakaupassa Albaniassa työskentelevän lähetystyöntekijäpariskunnan, joka varoitteli maan olevan melko vaarallisen edelleen sitä tuntemattomille turisteille. Emme ottaneet riskiä ja lähteneet seikkailemaan omin päin.

Olimme ylipäätään omatoimimatkalla, mikä matkustusmuotona sopii meille mainiosti. Varaamme lennot netissä, mikä onkin oman postauksen aihe, sillä sen verran saa viettää aikaa tutkiessaan sopivia yhteyksiä ja kytätessään hintoja. Tämän reissun lennot otettiin yhdellä välilaskulla Lontoossa, jossa oli yhtiön ja koneen vaihto. Iso-Britannia ei kuulu Schengen alueeseen mikä tarkoittaa passitarkastusta maahan tullessa - ja melkoista kuulustelua jos lapset eivät ole samannimisiä kuin toinen vanhemmista. Suhtautuvat hyvinkin perustelluista syistä vakavasti lapsikaappausten estämiseen, mistä syystä periaatteessa meillä olisi pitänyt olla mukana syntymätodistus lapsista, mutta ilmeisesti tilanteessa riittävää oli, että lapsilla on sentään toisen mukana olleen vanhemman sukunimi. Pientä sähläämistä tapahtui myöskin turvatarkastuksessa, jossa "kadotin" täydellisesti aurinkovoidepussin matkalaukkuun, mistä syystä ko laukku tietysti joutui erityistarkastukseen. Huh ja puuh. Ja vielä Easyjet nipotti käsimatkatavaroiden määrästä mutta kaikki saatiin järjesteltyä. Easyjet toimi sinänsä moitteettomasti, joten voimme suositella sitä. Viljelivät lennon aikana brittihuumoria eikä lennolle sattunut erityisen huonosti käyttäytyviä brittejä.

Korfullakaan ei olut erityisen silmiinpistävän paljon brittejä, vaikka tilaston mukaan 10% saarella asuvista olisi brittejä! Korfu on hyvin suosittu brittien lomakohteena. Siksi Lontoosta onkin erityisen hyvin lentoja juuri Korfulle.

Hotelliksi valitsimme edellisen vuoden mainion kokemuksen perusteella saman hotelliketju Grecotelin hotellin, mutta tämä Imperial Thalasso Bay ei valitettavasti täyttänyt kaikkia ennakkotoiveitamme, vaikka mainio hotelli oli sekin. Ko hotellissa asuminen vaatii ehdottomasti auton. Hotellin henkilökunta puhuu pääasiassa saksaa johtuen varmastikin siitä, että 90% vieraista oli ainakin meidän vierailumme aikana saksalaisia, ja erittäin hyvin käyttäytyviä. Ruoka oli hyvää kreikkalaista ja eurooppalaista ruokaa. Ja all inclusive tarjosi sitä, sanotaanko vähintäänkin riittävästi. Puolihoito riittää mainiosti, jos liikkuu muutenkin päivittäin ympäri tutustumassa saareen.

Korfu oli meidän kaikkien mielestä mainio matkakokemus ja hyvinkin saatamme matkata sinne uudelleenkin :) suosittelen muuten lämpimästi katsomaan Yleltä aiemmin tänä vuonna esitetyn "Kiehtova maailma Joanna Lumleyn Kreikka". Kauniisti toteutettu Kreikkaa uudella tavalla esiin tuova lyhyt sarja

2 kommenttia:

  1. Hei, olemme lähdössä 11.7 samaiseen hotelliin missä majoituitte. Hotellin + ja - puolet kiinnostaa kovasti? meillä on huone merinäköalalla päärakennuksessa. Ovatko huoneet kovinkin kuluneita ja millainen on ranta uimisen kannalta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa Korfun matkaa :) Grecotelin hotelli oli pettymys meille mutta ilmeisesti hotelli meni remonttiin viime syksynä? Uteliaisuudesta olen katsonut silloin tällöin hotellin sivuja mutta ainakaan en itse ole havainnut remontin jälkeisiä kuvia. Kyse kulumisesta on kai enemmän siitä mihin vertaa. Kosin viiden tähden saman hotelliketjun hotelli oli aivan täydellinen ja odotusarvo oli ehkä liian suuri. Oltiin itse niissä bungaloveissa, jotka oli ihan siistit. Siivous oli muuten ensiluokkaista. Ranta oli ok, ei erityisen syvä. Lahden poukama johon ei tuullut liikaa. Ampiaisia on ihan järjettömän paljon! Oma auto on aika välttämätön jos haluaa liikkua mutta Korfulla on helppoa ajaa, Korfun kaupunki ehkä suht sekopäinen autoilijalle mutta sielläkin pystyy ajamaan. Parkkipaikan löytäminen voi olla vaikeaa. Hotellin ruoka on ok muttei mitenkään wow. Iltaohjelma sitä perusturistiohjelmaa. Ei mieleenpainuva enkä valitsisi ehkä uudelleen fiiliksellä että tuonne haluan uudelleenkin mutta kyllä siellä viihtyy. Mukavaa ja onnistunutta matkaa.

      Poista

Kiitos vierailustasi Dolce macchiatossa :)

Toivon, että viihdyit sivuillani. Jätä kommenttisi, jos viihdyit, haluat kysyä jotain, lisätä jotain tai muuten vaan ilmoitella itsestäsi. Ciao