Maisema

Maisema

keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Gluteeniton kana-myskikurpitsahampurilainenGluteeniton hampurilainen syntyy perinteisesti vaihtamalla sämpylä gluteenittomaan versioon mutta koko hampurilaisen voi ylipäätään tehdä ilman sämpylää. Testattu vaativan testiryhmän eli lasten kanssa ja toimii.

Muoto on melkein sama. Melkein, koska ei voi käytännössä syödä sormin mutta ei haittaa. Maku on parempi. En kaipaa leipää lainkaan. Myskikurpitsan sijasta voi mainiosti käyttää vaikka bataattia, jossa on yhtä mukava makea maku kuin myskikurpitsassa.

Kurpitsa leikataan noin sentin mittaisiksi paloiksi ja kypsennetään uunissa 200-225 astetta noin 20 minuuttia tai kunnes on pehmeä, ei al dente mutta ei myöskään läpeensä pehmeä. Sopivan kypsä.

Pihvin voi paistaa perinteisesti naudan jauhelihasta tai nauta-sikaseoksesta mutta ollaan tykästytty kanan jauhelihaan. Sama kaava kuin jauhelihapihvillä eli vähän perunajauhoa (1-2 rkl per 400g), vähän hyvää sinappia (0,5-1 rkl), rakuunaa, suolaa (0,5 rkl) ja halutessasi vähän nestettä (0,5 dl-1 dl) ja yksi kananmuna. Kaikki sekoitetaan rivakasti niin, että syntyy vähän sitkoa. Paistetaan kohtalaisella lämmöllä kunnes kypsä. Kana on paistettava aina täysin kypsäksi.

Sitten kootaan. Kurpitsaa alle, pihvi, vähän haluamaasi kastiketta ja salaattia ja kurpitsa kanneksi päälle. Viimeksi tein kastikkeen turkkilaisesta maustamattomasta jogurtista, siihen vähän sinappia, suolaa ja sitruunaa ja ripaus mustapippuria ja valmista.

Erittäin hyvää ja helppoa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi Dolce macchiatossa :)

Toivon, että viihdyit sivuillani. Jätä kommenttisi, jos viihdyit, haluat kysyä jotain, lisätä jotain tai muuten vaan ilmoitella itsestäsi. Ciao