Maisema

Maisema

perjantai 24. heinäkuuta 2015

Päivän asu : Guess valkoinen silkkipusero ja Massimo Dutti silkkihuivi

Olimme viikko sitten lasten kanssa minilomalla Tallinnassa. Siitä oma postaus myöhemmin. Tässä vaiheessa voin kuitenkin lämpimästi suositella muutaman päivän minilomaa Suomenlahden eteläpuolelle. Tallinnasta yksin saa paljon enemmän irti, kun viipyy muutamaa tuntia pitempään. Ja jos olisi ollut auto mukana, olisi päässyt vieläkin kauemmas.

Tallinnaan menoksi riittää syyksi jo se, että Viru keskuksessa on suosikkiliikkeeni Massimo Dutti. Eikä yhtään haittaa, että sitä vastapäätä kakkoskerroksessa on Ivo Nikkolo ja että Kaubamajaankin pääsee helposti yhdyskäytävää pitkin. Niin helpoksi tehty rahoistaan eroon pääseminen. Kaubamajassa sattui olemaan vielä alennusmyynnit, kuten meillä täällä lahden pohjoispuolellakin.  Myyvät tosin melkein samoja merkkejä kuin mekin, joten mitään erityistä uutta ei Kaubamajasta löydä. Paitsi ajoittain esimerkiksi lapsille laadukkaita alusvaatteita paljon edullisemmin kuin täältä kotisuomen kaupoista.

Tällä kertaa Massimo Duttilta tarttui mukaan pelkistetty valkoinen pusero, laadukas ruskea mokkanahkainen vyö sekä kuvassakin näkyvä ihana tupsupäinen silkkihuivi. Poikani ei voi millään tavalla tajuta, miksi ostan uusia huiveja, "koska äiti sullahan on vaikka kuinka monta huivia jo kotona?". Yhtä vähän hän ymmärtää miksi tarvitaan erilaisia laukkuja eri tilanteisiin. Yritän selittää.

Huivissa on ihanat syksyn sävyt. Muutoin kauppojen tangoilla Suomessakin näkyy, että tulevan syksyn väri on tietyntyyppinen vaalea lila. Valkoisia silkkipaitoja ja vaaleaa ruskeaa. Yhdistin kuviin Kaubamajasta hienolla alella löytämääni Guessin valkoiseen silkkiseen kietaisupuseroon (joka sanalla sanoen ei tahdo millään pysyä edestä kiinni.) Kuvissa siniset kapealahkeiset suorat housut, mutta syksyyn voisi pukea ruskeat housut tai sitten tyylikästä mustaa.

Vaikka kesä ei koskaan meille tullutkaan ja lomaa on jäljellä enää runsas viikko, alkaa mieli kohta olla syksyssä. Kuulaat syysaamut ja pimenevät illat. En silti pahastuisi, jos saataisiin ihana intiaanikesä. Eteläisen Euroopan hirmuhelteitä en kuitenkaan kaipaa. Pidän lämpimästä ja vielä yli 30 asteen helteistäkin, mutta yli 35 nouseva lämpötila alkaa olla tukala. Ja jos jotain hyvää löydän tästä koleasta kesästä 2015, niin öisin on periaatteessa ollut hyvä nukkua. Hellekesinä on aivan liian kuuma. Ainakin meille, joilla koneellinen ilmastointi tai lämpöpumput eivät puhalla viileää ilmaa. Positiivinen mieli löytää siis aina jotain hyvää.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi Dolce macchiatossa :)

Toivon, että viihdyit sivuillani. Jätä kommenttisi, jos viihdyit, haluat kysyä jotain, lisätä jotain tai muuten vaan ilmoitella itsestäsi. Ciao