Maisema

Maisema

maanantai 2. maaliskuuta 2015

Avokadomousse
Osui silmiin hauskan oloinen ohje netissä, olisiko ollut Annan verkkosivuilla (lähde on nyt hieman epäselvä mitä pahoittelen mutta ei ole omani kuitenkaan)..

Ohjeeseen tulee:
2 kypsää avokadoa
1 dl turkkilaista jogurttia
1 sitruunan mehu
1 dl tomusokeria
1-2 dl vispikermaa
(2-3 passionhedelmän hedelmäliha)

Avokadon kypsyyden voi melkein nähdä koskematta itse hedelmään: kypsä avokado on tummanvihreä. Vähemmän kypsä on huomattavasti vaaleampi. Kevyesti koskemalla voi tuntea miten kypsä hedelmä vähän antaa periksi eikä hedelmä ole täysin kova. Jos sormi kuitenkin melkein menee kuoresta läpi, on avokado jo ylikypsä...älä koske vaan jätä kauppaan. 

Avokadon saaminen kuoresta on melkein naurettavan helppoa kun sen vihdoin tajuaa. Voitte uskoa että olen itse aluksi tuskaillut sen vihreän mönjän kanssa, että miten ihmeessä tämän voi saada ehjänä ulos kuoresta. Itse halkaisen avokadon lyhyemmältä sivultaan ja kevyesti kierrän toisen puolikkaan irti siitä puolikkaasta johon iso kivi jäi kiinni.  Sitten kevyesti terävä veitsi napautetaan kiinni kiveen ja väännetään kivi pois.

Sitten muutama viilto hedelmälihaan niin, että veitsi painuu kuoreen asti..minkä jälkeen palat voi painaa kuoren ulkopuolelta irti suoraan astiaan tai lautaselle käyttötarkoituksen mukaan. Saa hedelmälihan kyllä kokonaisenakin esimerkiksi lusikan kanssa kevyesti kaivertamalla.

Mousseen voi irrottaa ensimmäisellä tavalla, koska menevät korkeaan soseutusastiaan. Lisää turkkilainen jogurtti ja sitruunan mehu. Kannattaa laittaa koko sitruunan mehu-tuo mukavaa kirpeyttä annokseen. Sitten sauvasekoittimella koko satsi sekaisin.

Vatkaa kerma ja tomusokeri ja sekoita varoen avokadomassaan.

Halutessasi voit lisätä passionhedelmää seokseen makua tuomaan. 

Oli lastenkin suosikki. Kerman määrää vähentämällä saa kevyemmän version. Eikä tämä kokonaisuudessaankaan kovin raskas jälkiruoka ollut. Suosittelen. Nopea, helppo ja melko kevyt.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi Dolce macchiatossa :)

Toivon, että viihdyit sivuillani. Jätä kommenttisi, jos viihdyit, haluat kysyä jotain, lisätä jotain tai muuten vaan ilmoitella itsestäsi. Ciao