Maisema

Maisema

torstai 5. maaliskuuta 2015

Olemassaolon sietämätön keveys..

Elämä on juuri sellainen kuin miksi sen itse tekee. Joskus tausta on kovempi, joskus helpompi.. joskus tuntuu että mikään ei onnistu vaikka miten yrittää ja joskus menee helpommalla. Oletko itse joskus ajatellut, että miksi aina kaikki on niin vaikeata? Minä ainakin olen. Ja jos aamu on harmaa, sateinen ja kylmä, sitä varmemmin ajattelen ettei mikään ikinä onnistu helposti. Ja jos taas aurinko paistaa on askelkin kevyt ja hyvällä tuurilla tunnen itseni tosi onnekkaaksi..

Tänään on hyvä mieli.. en yhtään muista paistoiko edes aurinko. Aamulla jopa satoi vettä mutta ei pahasti. Olen vellonut itsesäälissä, tuntenut pohjatonta surua ja miettinyt mihin nyt. Aikansa kutakin, sanoisin. Joskus pitää surra elämäänsä jos siltä tuntuu ja sitten taas mennään eteenpäin. 

Hoideltavia asioita on jonoksi asti, mutta aloitetaan yhdestä ja kun se saadaan kuntoon, siirrytään seuraavaan - tai sitten voi esimerkiksi lukea kuten minä eli noin kymmenen kirjaa kesken eri kohdista ja niitä jatketaan fiiliksen mukaan. Synkempinä hetkinä kevyttä ja aurinkoisiin hetkiin syvällisempää. (En muuten päässyt eteenpäin Valtaojan Kaiken tarkoituksessa...piti palauttaa se jo kirjastoon..)

Kirjastosta sivusananen..meidän oma kirjastomme on sanalla sanoen aika surkea. Vaellan hyllyjen välissä toivoen löytäväni jonkin aarteen seuraavaksi luettavaksi siinä kuitenkaan onnistumatta. Aina sieltä jotain luettavaa mukaan lähtee mutta ihan aikuisten oikeesti on tylsää kun kaikki haluamansa pitää tilata sinne. Toki arvostan sitä mahdollisuutta että pk-seudulla voi tilata haluamansa teoksen mihin tahansa toivomaansa kirjastoon mutta silloin pitää tietää mitä etsii. Minä rakastan kirjojen hypistelemistä ja niiden takakansien lukemista ja pohtimista olisiko juuri ko kirjasta minulle seuraavaksi elämyksen antajaksi. Tähän liittyen en esimerkiksi edes ole kokeillut kirjojen lukemista ipadilta. En vaan halua. Haluan tuntea kirjan käsissäni ja kääntää sivuja..

Vaikka onkin hankalaa lukea kirjaa sängyssä maaten: luen yleensä toisella kyljellä maaten ja aina se toinen puoli kirjasta on hankalampi pitää käsissä..

Alkuviikosta aloin laskemaan jäljellä olevia lomapäiviä ja havaitsin että lomakausihan alkaa pikku hiljaa päättyä joten päätin pitää huomisen perjantaina vapaana. Ja miten hyvään saumaan se tuleekaan. Kummallinen viikko takana. Ihmeellisiä juttuja joka päivälle. Päätökseni johdosta tänään on ihan perjantaifiilis.. päätin mennä riman alimmasta kohdasta ja jäin salaatille cityyn. Ostin muutaman viikon himoamani Anna-Leena Härkösen uusimman novellikokoelman Ihana nähä ja muita kirjoituksia ja vain nautin olostani. Täydellisen ihanaa kun ei tarvitse kiirehtiä kotiin ja mennä oravanpyörässä.. ja kyllä..todellakin minun olisi tänään pitänyt juosta pidempi lenkki. Ihan todella olisi koska huomisen vapaan käytän rakkaan tätini tapaamiseen enkä siis todellakaan urheile mutta koska olen itseni johtaja, päätin antaa itselleni vapaapäivän. Ja kyllä...olen syyllistynyt mukavuuteen ja löysyyteen, koska olen itseni johtajana sallinut itselleni liikaa vapaata viime aikoina. Ristiriitaista mutta toisaalta elän vain kerran enkä pidä ehdottomuuksista. Toisaalta juokseminen on sekin palkitsevaa mutta niin on elokuvissa käyntikin ja ystävien tapaaminen.

Suosittelen kaikille täydellistä vallattomuutta aika ajoin. Siihen ei tarvita kuin hetkinen omaa aikaa. Ei tarvita rahaa välttämättä yhtään. Täydellistä heittäytymistä ja pientä hulluutta. Voi hykerrellä omia juttujaan omassa nurkassaan ja kuunnella ympäröivää maailmaa.

Katsella halutessaan näyteikkunoita ja tehdä löytöjä (niitäkään ei tarvitse ostaa).JOS sitä omaa aikaa onnistuu hankkimaan, voi luukuttaa täysillä ihan mitä tahansa lempimusiikkiaan kenestäkään välittämättä ja esimerkiksi katsoa sadannen kerran Bridget Jonesin päiväkirjan tai minkä tahansa lempielokuvansa. Omani on muuten Bridgetin lisäksi mm Schindlerin lista, jonka katsomiseen pitää varata paljon nenäliinoja. Tarina on vavahduttava ja Itzhak Perlmanin viulu saa kenet tahansa tolaltaan.

Ihanaa loppuviikkoa. Mukavaa työpäivää huomiselle niille joiden pitää mennä töihin ja muille mukavaa vapaapäivää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi Dolce macchiatossa :)

Toivon, että viihdyit sivuillani. Jätä kommenttisi, jos viihdyit, haluat kysyä jotain, lisätä jotain tai muuten vaan ilmoitella itsestäsi. Ciao