Maisema

Maisema

lauantai 26. syyskuuta 2015

Stellina - ihana verho- ja sisustuskauppa Turussa

Käväisin pari viikkoa sitten ihanassa Turussa. Olen kävellyt lukuisia kertoja Humalistonkatua osumatta kertaakaan tähän ihanaan pieneen liikkeeseen. Käsittämätöntä. Liike on sijainnut Humalistonkatu 7:ssa jo vuodesta 1995 eli kaksikymmentä vuotta. Se piiloutuu kyllä tavallaan syvennykseen mutta sen ikkuna on kauniisti somistettu ja ovi kutsuvasti auki. Olen ollut siis vain täysin sokea.

Omistaja oli itse lauantaina liikkeessä. Ja juteltuani hänen kanssaan, ilmeisesti liikkeessään lähes aina mutta nauttii siitä. Ja sen kyllä aistii. Tuntuu tekevän työtään sisustamisen parissa täydestä sydämestään. Liike on todella pieni mutta tunnelma on ihana. Liikkeen pääliikeidea on käsitykseni mukaan verhojen suunnittelu ja ompelu asiakkaiden kotiin. Nettisivujen mukaan he tulevat asiakkaan kotiin, mittaavat ja suunnittelevat verhot asiakkaan toiveiden mukaan. Esillä olleet kankaat ainakin olivat todella kauniita. Heiltä saa myös tapetteja. Ihana kauppa.


Pienet sisustusesineet oli aseteltu houkuttelevasti esille ja hypistelin kaikkea pienistä onnea tuovista kristalleista servetteihin. Mukaani tarttuu aina uusia ja kauden sävyihin sopivia servettejä. Käytän arkikattauksessakin servettejä. Joten niitä myös kuluu. Ja niin pieni ja edullinen tapa kaunistaa arkinenkin keittoillallinen.

Tämäkin ihana sydänrasia on Stellinasta.


Kauniita lamppuja ja astioita, joita omistaja esitteli ja ehdotti erilaisia käyttötarkoituksia.Kauppiaskadulla torilta Puolalanmäelle noustessa on puolestaan ihana kukkakauppa. En valitettavasti millään muita liikkeen nimeä, mutt vastapäätä Muotikuu-liikettä, joka sanalla sanoen on vielä ihanampi Turussa kuin Helsingissä. Jotenkin niin valoisa ja vaatteet on kauniisti esillä. Ihailen näyteikkunoita aina ohi mennessäni ja yritän painaa asuyhdistelmiä mieleeni. (Otan muuten aika usein kännykän kameralla kuvan muistin virkistämiseksi, koska jotkin asuyhdistelmät tai väriyhdistelmät ovat vaan niin hienoja, etten halua unohtaa niitä. Ja luulen lisäksi, että minulla olisi aikaa ommella itse esim tyllihame itselleni ja säästää...onhan tässä kolme vuotta luultu jo niin.. mutta säästö on jo valtava, koska en ole ostanut hametta valmiina enkä myöskään ommellut sitä-vielä.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi Dolce macchiatossa :)

Toivon, että viihdyit sivuillani. Jätä kommenttisi, jos viihdyit, haluat kysyä jotain, lisätä jotain tai muuten vaan ilmoitella itsestäsi. Ciao