Maisema

Maisema

tiistai 15. syyskuuta 2015

Vedenkeitin Electrolux Expressionist EEWA7800


Meillä on nyt vuosien pähkäilyn jälkeen ja seurauksena vedenkeitin. Eikä ihan mikä tahansa vedenkeitin vaan lämpötilaa voi säätää ja se on ihan tyylikkään näköinen. (Jos poisluetaan alusta...sekin on ihan ok noin periaatteessa mutta toisaalta periaatteessa oisin suonut, ettei alusta olisi ollut noin näkyvä mutta kaikkea ei aina voi saada.)Nopea ja tehokas luvataan tuoteselosteessa. En ole älynnyt ottaa aikaa vettä kuumentaessani mutta kyllä se nopea on. Max määrä on 1,7 litraa vettä ja nopeasti tulee valmista. Yhden kupin turbo toimintokin olisi käytettävissä. Kuulostaa hivenen scifiltä mutta jos on ihan järkky hätä saada teetä asap niin kai se on tarpeen sekin nappula?

Lämpötilan voi valita, mikä itselleni oli ehdoton vaatimus vedenkeitintä valitessani. Juon varsin paljon teetä ja nimenomaan vihreää teetä, jonka suosituslämpötila on yleensä 75 astetta. Sadassa asteessa vihreät teelehdet kärventyvät ja teestä tulee kitkerää eikä sitä juo erkkikään. Oolong teelle n 80 astetta jne. Lämpötilan asetus tapahtuu helposti alustassa olevasta ohjausvalikosta. Lämpötila näkyy niin numeroina kuin myös teelaatuina: esim vihreä, Oolong, valkoinen, musta jne. Helppoa kuin mikä ja tavallaan mukavaa ettei vedenkeittäjän tarvitse itse muistaa kunkin teelaadun omia suosituslämpötiloja. Joskin itse mielelläni varmistan teepussin kyljestä suositushaudutusajan jolloin katsoo kyllä sen lämpötilankin jos on itselle oudompi teelaatu. Yleisimmin käytetyt kyllä muistaa ilmankin. Mutta onhan nuo teelaatujen nimet jotenkin henkinen kädenojennus teenjuojille. I like.
Kannu on johdoton, mikä nyt omasta mielestäni on ihan ehdottomuus. Miten sitä kannua voisi käyttää jos se olisi kiinteän johdon päässä? Veisit aina kupit kannun luo? Anyway ehdottoman näppärä ja kannuhan on eleettömän tyylikäs ja kaunis. Ehdottomasti miellyttää omaa silmääni.

Ja superhyvä ominaisuus on myös lämpimänäpito-ominaisuus joskin aika on teen juojalle lyhyehkö: vain 40 minuuttia mutta saahan sen sitten uudelleen nopeasti lämpimäksi.

Päivän käyttökokemuksella olen vain ja ainoastaan tyytyväinen. Hinta keittimelle näkyy liikkuvan 89-99 euron välillä. Nyt ei enää jää hajamielisyyden vuoksi teepannu yksikseen kiehumaan liedelle. Turvallisuusnäkökohtakin on huomioitu.

Mukavaa sateisen tiistain iltaa. Nyt maistuukin kuuma tee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi Dolce macchiatossa :)

Toivon, että viihdyit sivuillani. Jätä kommenttisi, jos viihdyit, haluat kysyä jotain, lisätä jotain tai muuten vaan ilmoitella itsestäsi. Ciao