Maisema

Maisema

tiistai 28. lokakuuta 2014

Olohuoneen uutta ilmettä

Tai uutta ja uutta. Juuri mikään ei muuttunut ainakaan toistaiseksi mutta itsellä on kiva fiilis. Muutos lähti uudesta matosta. Olen jo vähän aikaa katsellut sinänsä laadukasta mutta pientä elämää nähnyttä luonnonvalkoista villamattoamme sillä silmällä, että taitaa olla aika siirtyä sivuraiteelle sillä matolla. Matto oli runsaan vuoden säilytyksessä varastossa sillä seurauksella että se ei enää ollut niin hohtavan vaalea kuin ennen.

Lisäksi kissat yllättäen saivat sen alta aika yksikön sen näköiseksi kuin meillä ei ikinä siivottaisi. Ja se nukan määrä tekee hulluksi. Käsittämätöntä miten paljon nukkaa siitä lähtee edelleen vaikka vuosia alkaa olla kohta 10 takana, eikä silti näytä siltä, että matosta olisi koskaan lähtenyt yhtäkään villansäiettä...

Samaan aikaan olin unelmoinut oikein pitkänukkaisesta valkoisesta nukkamatosta. Tai no, pitkänukkaisesta matosta ylipäätään mutta koska en edelleenkään asu suunnattoman suuressa kartanossa, johon mahtuisivat hohtavan värikkäät matot tai edes esim kauniin ruskeat matot, valkoinen matto on kätevin. Syystä että se suurentaa pienempää huonetta.

Googlailin hetken ja johan löytyi: Askossa oli -66% alennuksella ihana Hair matto. Elämä on kuitenkin opettanut suhtautumaan varauksella, ja niinhän siinä taas kävi, ettei tietenkään ko mattoa ollut enää valkoisena. Eikä ainakaan siinä yksikössä missä minä kävin mattoa kysymässä. Ehkä, EHKÄ sitä olisi ollut Espoon puolella, mutta oikeesti... Espoon liike ei edes suostunut vastaamaan puhelimeen, jotta olisin voinut kysyä asiasta. Enkä todellakaan lähde ajamaan kymmeniä kilometrejä kuullakseni että ei sitä mattoa ole sitten sielläkään. 

Askon alakerrassa olikin sopivasti Sotka, jonne vähän pitkin hampain lähdin lasten perässä kävelemään. Pitkin hampain, koska minusta siinä liikkeessä ei koskaan ole ollut mitään mitä juuri minä haluaisin. Mutta annas olla, siellähän oli juuri etsimäni matto. Sen nukka ei ollut aivan niin pitkä kuin aiemmin mainitsemassani matossa mutta Luxus nimisessä matossa kuitenkin riittävän pitkä. Ja erityisen hyvä asia oli, että nyt saatiin juuri oikean kokoinen (ehkä olisi voinut olla jopa vieläkin vähän isompi mutta ei paljon) ja se Askon Hair matto olisi ollut niin paljon pienempi että niitä olisi ollut pakko ottaa kaksi vierekkäin ja senhän sitten arvaa etukäteen pysyvätkö ne kaksi mattoa kiinni toisissaan kahden lapsen ja kahden kissan kodissa. Guess not..

Matto on ihanan pehmeä ja ylellinen jalkojen alla. Ja sopivan hintainen, jotta sitä ei kenenkään meidän tarvitse henkihieverissä varoa kaiken aikaa. 


Sohvapöytää esittää Kartellin pienenpieni Jolly pöytä. Sen avuksi on tulossa 1-2 samanlaista kunhan huuto.net löytöni löytää tiensä perille. Periaatteessa Kartellin Invisible pöytä olisi ollut sohvapöydäksi parempi vaihtoehto ihan jo kokonsa puolesta ja se olisi ollut yhtenäinen ratkaisu kahden tai kolmen pienen sijaan mutta mietin asiaa hetken ja totesin, että Jolly pöytiä kykenen kuitenkin käyttämään monipuolisemmin, koska jos en jossain vaiheessa haluaisikaan pitää sohvapöytää, olisi isomman pöydän siirtäminen minnekään muualle hankalampaa kuin 2 pienemmän.


Kaikennäköisiä ideoita ja unelmia on tämänkin huoneen osalle, mutta katsotaan nyt milloin mitäkin tapahtuisi. Mm ruokapöydän tuolit kaipaisivat pikaisesti uusimista. Kissakotiin en koskaan enää hanki kangaspäällysteisiä tuoleja. BoConseptin tuolit ovat muuten palvelleet hyvin mutta aika on ajanut ainakin päällisistä jo kauan sitten pikatietä hi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi Dolce macchiatossa :)

Toivon, että viihdyit sivuillani. Jätä kommenttisi, jos viihdyit, haluat kysyä jotain, lisätä jotain tai muuten vaan ilmoitella itsestäsi. Ciao