Maisema

Maisema

sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Päivän asu : Massimo Dutti paisley mekko

Tein liki ex tempore vierailun Tallinnaan ja omaksi yllätykseksenikin olin unohtanut että siellä on nykyään myös Massimo Duttin liike. Aikomukseni pitää matkabudjettini likipitäen nollassa valui alas viemäristä sillä hetkellä kun näin Duttin kyltin Viru keskuksen kakkoskerroksessa. Ei voi mitään, Dutti on yksi ehdottomista suosikeistani eikä pettänyt tälläkään kertaa. Ihana talvimallisto. Täydellisen klassinen kohtuuhintaan. Olisin kevyesti voinut pistää enemmän menemään mutta joku tolkku sentään etenkin kun ei mitään erityistä tarvetta ole uusiin hankintoihin. Ja etenkin kun olin etsimässä jo aiemmin mainitsemiani korollisia nahkasaaappaita, joita muuten en löytänyt vaikka kävin aika monessa liikkeessä. Melkein löysin isolla alella Billi Bin nahkasaappaat mutta tietysti olivat liian kapeat pohkeista....

Massimo Duttilla kuitenkin ihastuin mm tähän ihanaan paisleykuvioiseen sammalenvihreään silkkimäiseen polyesterimekkoon. Tyköistuvat hartiat ja melko suoralinjainen malli. Vyötäröllä ohut kankainen naruvyö. Mutta miksei voisi sen sijaan käyttää myös leveän nahkavyönkin kanssa. Melkein löysin ko liikkeestä myös etsimäni ko vyön mutta ei ollut juuri toivomani malli.

Aikuiselle fortysomething naiselle juuri passeli mekko asialliseen työ- yms käyttöön. Pidän kovasti. Yleisilme kevenee pitkien saappaiden kanssa.

Tallinnassa on muuten yllättävän paljon tarjolla tekomateriaaleista valmistettuja sinänsä hyvännäköisiä jalkineita. Vierastan itse muita kuin nahkaisia joten sinne jäivät. Valikoima on kuitenkin 10-20 vuodessa muuttunut paljon siitä mitä se joskus silloin oli. Mutta palvelun taso heittelee valtavasti: nuoret virolaiset osaavat englantia ja suhtautuvat avoimesti turisteihin, eikä palvelussa ole moittimista mutta annas olla, jos ja kun satut venäläispalvelun uhriksi. Kauppaan astuessasi vastaan katsoo ilmeetön ja hymytön nainen, jota ei vähempää voisi kiinnostaa asiakkaan toiveet tai tarpeet eikä todellakaan tulla kysymään voisiko auttaa. Ilmeisesti kauppa kuitenkin käy eikä Virossa sitten taida olla ns Pirkka-asiakkaita, jotka ovat tottuneet saamaan rahalleen vastinetta?

Mukavaa sunnuntai-iltaa


#MassimoDutti #Tallinna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi Dolce macchiatossa :)

Toivon, että viihdyit sivuillani. Jätä kommenttisi, jos viihdyit, haluat kysyä jotain, lisätä jotain tai muuten vaan ilmoitella itsestäsi. Ciao