Maisema

Maisema

lauantai 25. lokakuuta 2014

Hans Välimäen vuosikertaglögi 2014 & Signorelli Valpolicella RipassoOlen sataprosenttisesti jouluihminen ja joulunodotukseen liittyy useimmiten hyvä glögi. Glühweinista en ole vielä saanut otetta, enkä välttämättä Blossa glögistäkään tai muista alkoholillista versioista, vaan tunnustelen joka joulu erilaisia alkoholittomia glögivaihtoehtoja. (Ihan eri juttu sitten lorautetaanko hyvässä seurassa glögin sekaan jotain...)

Nyt jo lokakuun puolella ilokseni havaitsin ensimmäiset glögit kaupoissa ja tänä vuonna silmiini osui Hans Välimäen vuosikertaglögi 2014. Kertaalleen jo kävelin sen ohikin, koska aina välillä jonkun tunnetun ihmisen nimellä tehdyt juomat/ruoat tuottavat suuren pettymyksen mutta onneksi ohitin oman epäilykseni, sillä tämä on aidosti todella maukasta glögiä. Ei liian mausteista mutta aikaansaa vähän samanlaisen tuntemuksen kuin täyteläinen punaviini.  Pidän.

Aineksiin kuuluu muunmuassa mustikkamehua, mustaherukkamehua, punaherukkamehua, kirsikkamehua, kaarnikkamehua ja mausteita (kanelia, vaniljasokeria, kardemummaa, inkivääriä, tähtianista, muskottipähkinää, appelsiiniöljyä...jne, sekä mm chiliä!) Ja hei, nyt aineksia lukiessani huomaan, että kaloreitakaan ei ole desilitrassa kuin vaivaiset 17! Aina vain paranee.

Ko glögin kanssa maistuu mm mainio italialainen punaviini Signorelli Valpolicella Ripasso. Viiniä voi lorauttaa joko tuohon Välimäen glögiin makunsa mukaan tai nauttia erikseen esim hyvän tumman suklaan, mantelikeksien tai vaikka perinteisten pipareiden kanssa.  Viinin valmistuksessa käytetään niin sanottua ripasso menetelmää, joka tarkoittaa että Valpolicella viiniä kaadetaan sellaisten viinirypäleiden päälle, joita on käytetty Amarone ja Recioto viinien valmistuksessa. Ko viiniä suositellaan mm grillatun lihan ja juustojen kanssa. Itse olen nauttinut mm marinoidun karitsanfileen kanssa. Loistava yhdistelmä.

Pimeneviin syysiltoihin.

Muistakaa siirtää kelloja :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi Dolce macchiatossa :)

Toivon, että viihdyit sivuillani. Jätä kommenttisi, jos viihdyit, haluat kysyä jotain, lisätä jotain tai muuten vaan ilmoitella itsestäsi. Ciao