Maisema

Maisema

perjantai 5. kesäkuuta 2015

Raparperitrifle

Naisten illan ruokakuningatar oli eittämättä raparperitrifle, jonka reseptin nappasin nettiä selatessani HS Ruokasivulta. Jälkiruoka oli samalla etäisen kirpeä raparperin ansiosta että myös makea valkosuklaan ja tuorejuustovaahdon johdosta.

Tätä kirjoittaessani googlasin käyttämäni reseptin alkuperää. Ja hämmästyin miten monta erilaista raparperitriflen ohjetta löysinkään. Joissakin oli mm pistaasipähkinöitä, jotka kieltämättä voisivatkin sopia mainiosti tähän jälkiruokaan mutta ehkä korvaamaan valkosuklaan eikä sen lisäksi vielä? Mutta seur krt tätä tehdessäni voisi soveltaa niitä muitakin reseptejä...





Rhubarb trifle:n valmistaminen kannattaa aloittaa edellisenä päivänä tai ainakin hyvissä ajoin, jotta ehtii jäähdyttää raparperin.

Ainekset:
600g nuoria raparperin varsia
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl voita

keksikerros:
150g valkosuklaata (vähempikin riittäisi??)
10-12 savoiardi keksiä (näitähän ei sitten myydä todellakaan ihan joka kaupassa, joten käytän useimmiten korvaajina LU:n Bastone-keksejä, jotka eivät kylläkään muistuta Savoiardi-keksejä lainkaan mutta toimivat aika hyvin rakenteeltaan ja maultaan mutta muuttavat myös reseptiä jonkin verran..)

tuorejuustokerros:
2 dl vispikermaa (itse käytän normikermaa..)
200g vaniljatuorejuustoa (minä käytin 100g ja 100g mascarponea) Aina on hyvä hetki nauttia mascarponea :)
1,5 dl paksua maustamatonta jogurttia (käytin turkkilaista jogurttia)
1-2 rkl sokeria (laitoin varmastikin runsaat 2 rkl ja mietin jälkikäteen, että kaiken kaikkiaan kannattaa varmaan olla kuitenkin helläkätisempi ja laittaa vähemmän - kokonaisuus ratkaisee)

1 Kuori raparperit ja leikkaa varret n 3-4cm pituisiksi paloiksi. Sekoita palat sokerin ja vaniljasokerin kanssa kulhossa. Voitele laakea vuoka voilla ja kaada raparperit sokereineen vuokaan väljästi. Suojaa raparperit joko foliolla tai leivinpaperilla siten, etteivät pala vaan mehustuvat kunnolla. Nosta vuoka 200 asteiseen uuniin noin 30 minuutiksi. Tarkista raparperien kypsyys esim veitsen kärjellä. Anna raparperien jäähtyä vuoassa folion alla. (Huumaava tuoksu leviää kotiin...kesän tuoksu)

2 Laske uunin lämpötilaa 175 asteeseen.

3 Rouhi valkosuklaa karkeiksi paloiksi ja levitä palat uunipellille leivinpaperin päälle, ja laita uuniin n 5-7 minuutiksi siten, että palat saavat vähän väriä mutta tarkkaile etteivät pala. Anna jäähtyä

Tähän asti voit valmistella jälkiruoan mainiosti edellisenä iltana.

4 Vaahdota kerma ja sekoita tuorejuustot ja jogurtti sekaan. Lisää sokeri.

5 Kaada ylimääräinen neste raparpereista. (Halutessasi voit keitellä mehusta siirappia ja viimeistellä triflen siirapilla - itse skippasin tämän vaiheen enkä kaivannut yhtään. Neste on hyvä kuitenkin erottaa jotta jälkiruoasta ei tulisi liian vetistä heti alkuun. Mehustuu joka tapauksessa mikäli jälkiruokaa nyt ylipäätään edes jää...)

6 Kokoa kakku mielellään lasimaljaan, jotta saat kerrokset näkymään kauniisti. Ensin pohjalle keksejä. Valkosuklaapaloja niiden päälle. Em seoksen päälle raparperia ja viimeisenä juustoseosta. Ja sama uudelleen kunnes kaikki ainekset on käytetty.

7 Jälkiruoan voi viimeistellä kekseillä, valkosuklaahipuilla ja/tai esim tuoreilla mansikoilla jne jne.

8 Trifle on hyvä nostaa noin tunniksi jääkaappiin tekeytymään.


Helppo valmistaa ja niin järkyttävän hyvää

Buon appetito cari amici

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi Dolce macchiatossa :)

Toivon, että viihdyit sivuillani. Jätä kommenttisi, jos viihdyit, haluat kysyä jotain, lisätä jotain tai muuten vaan ilmoitella itsestäsi. Ciao