Maisema

Maisema

sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Gluteenittomat biscotti keksit

Ruohonjuuren viimeisimmässä omassa lehdessä on mainioita reseptejä ja tässä yksi: gluteenittomat italialaistyyppiset biscottikeksit. Älyttömän hyviä. Suosittelen lämpimästi. Ihania kahvin kanssa nautittaviksi. Piilottelin jopa vähän lapsilta, että sain syödä melkein itse kaikki.

Tarvitaan:
1,5 dl tattarijauhoja
0,5 dl perunajauhoja
2 dl mantelijauhoja
1 dl raakakaakaojauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus ruususuolaa
1 dl palmusokeria
50g voita tai kookosöljyä
2 munaa (tai 1 rkl chiansiemeniä + 3 rkl vettä, liota kunnes geeliytynyt)
2 rkl tuoreta espressokahvia
2 tl vaniljauutetta
80g pilkottuja saksanpähkinöitä

Lämmitä uuni 150 asteiseksi. Sekoita kaikki kuivat aineet (ei sokeria eikä pähkinöitä) yhteen kulhossa. Vaahdota rasva ja sokeri toisessa kulhossa ja lisää sen jälkeen munat, espresso ja vaniljauute ja vatkaa tasaiseksi.

Lisää kuivat aineet sekä pähkinät kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Muodosta taikinasta kaksi halkopuun muotoista pötkylää ja aseta ne leivinpaperin päälle pellille. Paista uunissa noin 40 minuuttia kunnes pötköt ovat kuivahkoja ja halkeilevat keskeltä. Anna jäähtyä noin 20 minuuttia. Leikkaa sen jälkeen VAROEN noin 1,5 cm levyisiä siivuja. (HUOM älä anna jäähtyä kokonaan koska leikkaaminen on takuulla sen jälkeen mahdotonta ilman että koko pötkö murenee.)

Aseta keksit makaamaan ja paista sen jälkeen vielä noin puoli tuntia kunnes keksit ovat kuivia.

Järkyttävän hyviä ja täysin gluteenittomia.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi Dolce macchiatossa :)

Toivon, että viihdyit sivuillani. Jätä kommenttisi, jos viihdyit, haluat kysyä jotain, lisätä jotain tai muuten vaan ilmoitella itsestäsi. Ciao