Maisema

Maisema

maanantai 30. marraskuuta 2015

Kodin joulu

Joulun henki astelee hiljalleen sisimpään. Se tulee joka joulu, vaikkei aina puolessa välissä marraskuuta tuntuisi yhtään siltä. Tuttuja esineitä ja joulukoristeita esiin. Niitä ei tarvita kovin paljon-ellei se ole oma juttu. Muutama tuttu esine joko vuosien ja vuosien takaa tai viime vuodelta, jos siihen sisältyy ja liittyy jokin kaunis muisto. Teen itse mielelläni muutaman näyttävämmän asetelman, joita voin katsella sohvalla istuessani tai ruokapöydälle tai ikkunalle. Se riittää. Minun jouluni ei lähtökohtaisesti ole koskaan punainen. Joulu on valkoinen ja hopeinen ja ruskea. Lisäksi jouluuni kuuluu yleensä jokin iso kukkaistutus. Luonnon vihreää siis myös. Selkeää ja paljon lasia.

Uusia koristeita ei tarvita välttämättä lainkaan. Joulun valoja esiin ja paljon kynttilöitä. Ja joulumusiikkia. Mitään muuta ei tarvita. Ehkä lasillinen viiniä ja/tai glögiä ja pipari tai palanen hyvää suklaata. Enää en edes yritä uskotella itselleni, ettenkö lasten kanssa vajoaisi syömään suklaakonvehteja jos niitä kotiin ostetaan, joten en osta yhtään ennenkuin ehkä juuri päivää ennen joulua yhden rasiallisen laadukasta suklaata. Vatsakin kiittää kaikin tavoin. 

Joulu ei ole tolkutonta mässäämistä, vaan se on hyvä mieli. Meille jokaiselle se tulee omilla jutuilla. Itse yritän rauhoittua. Ei ehkä ihan helpoin juttu omalla alallani mutta yritän unohtaa kaiken kiireen muutoin. En takuulla lähde ryysimään kauppoihin vaan yritän päästä mahdollisimman helpolla.

Ihanaa että tulee joulu. Juuri yksi ystäväni totesi somessa, että enää kaksi maanantaita jouluun. Ja huomenna pitää olla joulukalenteri lasten ovessa ja pitää jopa muistaa täytää ensimmäinen luukku..
 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi Dolce macchiatossa :)

Toivon, että viihdyit sivuillani. Jätä kommenttisi, jos viihdyit, haluat kysyä jotain, lisätä jotain tai muuten vaan ilmoitella itsestäsi. Ciao