Maisema

Maisema

torstai 28. huhtikuuta 2016

Gluteeniton kasvismenu vapuksiWappuna tarjolla gluteenitonta kasvisruokaa. Samalla tarjottavat ovat laktoosittomia tai ainakin sopivat vatsalle, joka sietää luomumaitoa. Kaiken voi muuntaa laktoosittomille tuotteille.

MENU
Parsarisottoa
Uunikirsikkatomaatteja
Vihersalaattia

Minipavlovat mascarponella ja tuoreilla marjoilla
Raakasuklaata

Simaa
Kuohuviiniä
Valkoviiniä

Halutessa gluteenitonta leipää


Kuvissa on ruokaisampi versio uunikirsikkatomaateista. Niistä on muodostunut nopeasti meidän perheen suosikkimaku. Tomaatit sellaisenaan uunivuokaan, oliiviöljyä vähän tomaattien päälle, ripaus suolaa ja noin 200 asteeseen uuniin noin 20 minuutiksi ja voila. Tässä versiossa lisäsin tuoreita ja mahdollisimman pieniä vihreitä parsantankoja sekä kokonaisen kreikkalaisen fetapalan. Vähän mustapippuria suoraan myllystä ja sama muuten kuin äsken. Feta pehmenee loistavasti ja tuo mukavan suolaisen puraisun kasviksille. Menee sellaisenaan kevyenä lounaana. Oma vatsani kestää mennen tullen kreikkalaisen aidon fetan.

Minipavlovista en löytänyt nyt kuvaa, mutta valkuaisia vatkatessa lisää joko ripaus etikkaa tai sitruunamehua. Kun pavlovat pursottaa pieniksi yksittäiskappaleiksi, ne on helpompi syödä ja voi täyttää vain tarvittavan määrän ja täytellä lisää tarpeen mukaan. Marenki ei suotta vety, jos jostain syystä kaikki ei menisikään kerralla.

Loistavaa wappua. Sääkin ilmeisesti suosii pitkästä aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi Dolce macchiatossa :)

Toivon, että viihdyit sivuillani. Jätä kommenttisi, jos viihdyit, haluat kysyä jotain, lisätä jotain tai muuten vaan ilmoitella itsestäsi. Ciao