Maisema

Maisema

sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Sitruunainen lohipasta ja avokadojogurttijäätelö

Tänään testasin uusimman Glorian Ruoka ja Viini lehden sitruunaista savulohi-kaprispastaa ja avokadojogurttijäätelöä, nam....

Pasta

400g spaghettia
1tl suolaa

250g lämminsavulohta (itse käytin kylmäsavulohta)
1/2 dl lehtipersiljaa (tai enemmän jos pidät mausta)
3/4 dl oliiviöljyä
1 luomusitruuna
3rkl kapriksia (mahdollisimman tuoreita ja paljon)

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä ohjeen mukaan. Tee kastike pastan kypsyessä.

Paloittele lohi pieniksi paloiksi, hienonna persilja (itse jätin melko karkeaksi). Pese sitruuna, raasta kuori ja purista sen mehu. Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset kulhossa.


Valuta pasta ja sekoita kastikkeeseen ja nauti heti :)

(lorautin itse vähän turhan reippaasti oliiviöljyä mikä oli turhaa koska kala oli rasvaista, mutta lämminsavulohi ei ole ihan niin rasvainen....)


Avokadojogurttijäätelö ja sokeripistaasi

2kypsää avokadoa
500g kreikkalaista jogurttia
1dl kermaa
1/2tl vaniljasokeria
Ripaus suolaa
3/4dl sokeria
1/2rkl sitruunamehua


1 1/2 rkl sokeria
2-3rkl kuorittuja suolaamattomia pistaasipähkinöitä
1/2 luomusitruunan raastettu kuori

Halkaise avokadot, kaavi sisus sauvasekoittimen tai tehosekoittemen kulhoon. Lisää loput ainekset ja soseuta sileäksi massaksi.

 


Maista. 

Laita jäätelömassa kannelliseen rasiaan pakastimeen. Sekoittele massaa puolen tunnin välein 3 tunnin välein. Jäätelö on ohjeen mukaan valmista 6 tunnin kuluttua. (Itse kokeilen seuraavalla kerralla ottaa ulos juuri tuossa 3 tunnin kohdalla, koska jotenkin massan makeus katosi viimeisten kolmen tunnin aikana ja massa jäätyi läpikotaisin eli oli myös aika vaikeasti "leikattavissa", toisaalta voisi myös lisätä sekä sitruunaa että sokeria?)


Jos käyttää jäätelökonetta, anna koneen käydä 20-30 minuuttia kunnes seos on kohmeista.

Valmista sokeripistaasit: sulata sokeri pinnoitetussa pannussa. Heti kun sokeri on kirkasta ja juoksevaa, nosta pannu liedeltä ja lisää pistaasit sekä halutessasi sitruunankuoret.

Kumoa kuuma pähkinäseos leivinpaperille ja levitä niin, että pistaasit niin, että ne ovat erillään toisistaan. Anna kovettua noin 5 minuuttia. Koristele jäätelöannokset pistaaseilla. (Itse en jaksanut sokeroida pistaaseja mikä oli virhe, jäätelö kaipaa makeutta vastapainoksi)




MUTTA itse avokadojogurttimassa on aivan tärisyttävän hyvää, suosittelen kokeilemaan ja etsimään sopivan makeusasteen. Nam, sitä voisi tarjota sellaisenaankin :)

Kerrassaan hyvä ruokapäivä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi Dolce macchiatossa :)

Toivon, että viihdyit sivuillani. Jätä kommenttisi, jos viihdyit, haluat kysyä jotain, lisätä jotain tai muuten vaan ilmoitella itsestäsi. Ciao