Maisema

Maisema

sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Lipaston tuunaus

Ostin kauan kauan sitten torikirpparilta kaapin, jossa oli pahoin kärsinyt lakkapinta, toinen ovi vaihdettu umpioveksi, ja ulkonäkö siis aika villi. Niiltä ajoilta ei taida olla edes valokuvia. Hioin silloin hiekkapaperilla käsin koko kaapin, vaihdatin toiseen oveen myös lasin ja petsasin kaapin mahongin sävyllä, koska silloin suurin osa opiskelijakotiini kalusteista oli tummia ja se sopi silloiseen kotiin.




Nyttemmin tuo tumma sävy alkoi nyppimään yhä vaan pahemmin. Päätin maalata kaapin kokonaan valkoiseksi. Olin turhan laiska, enkä hionut kaappia tällä krt, minkä jälkiviisaana voin todeta. Toisaalta mietin, että koska kaapin materiaalia ei ole mitään laadukasta puuta, ja olin jo kertaalleen sen hionut, että ei ehkä kestäisi kovaa konehiontaa enää...tiedä häntä miten ois käynyt. Lopputulos olisi voinut olla vieläkin vähän siistimpi.



Anyway, käytin vanhaa ystävääni Maalarin valkolakkaa, joka on palvellut hyvin tähänkin asti. Muuten hyvä, mutta raot olisi ollut hyvä hioa, pelkkä puukitti ei riittänyt, ja maalia meni kaksi kerrosta mikä vaikutti siihen, että ovet ottavat kiinni nyt karmeihin. Oikominen ei siis tod ole hyvä juttu, mutta...




Olen silti tyytyväinen lopputulokseen. Ilme kirkastui kerrasta. Olen kerännyt kirkkaita hajuvesipulloja jo yli 20 vuoden ajan ja säilyttänyt niitä tässä kyseisessä kaapissa. Näin kerran yhden järjettömän kauniin art deco kaapin, jossa oli satoja hajuvesipulloja ja tämä on köyhän naisen versio toistaiseksi siitä :) sisustus kaapin päällä ei ole lopullinen mutta tältä kaapissa näyttää. Vaihdoin nupitkin. Kävin hakemassa Lene Bjerren kauniit "kristallinupit" ja pidän siltäkin osin lopputuloksesta.




Lakkamaalin kauhea hajukin alkaa hälvetä hiljalleen. Kaunista ja seesteistä sunnuntaita :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi Dolce macchiatossa :)

Toivon, että viihdyit sivuillani. Jätä kommenttisi, jos viihdyit, haluat kysyä jotain, lisätä jotain tai muuten vaan ilmoitella itsestäsi. Ciao