Maisema

Maisema

maanantai 3. marraskuuta 2014

"Omenapiirakka"

Pyhäinpäivän jälkiruoka ja kahvipöydän komistus meillä oli yksinkertainen mutta niin herkullinen omenapiirakka, joka tehdään kyllä piirakkavuokaan mutta siinä ei ole perinteistä piirakkataikinapohjaa lainkaan.

Kirpeät ja/tai happamat omenat (kaksi isoa tai 3-4 pienempää) kuoritaan ja viipaloidaan 0,5-1 sentin paksuisiksi viipaleiksi. Viipaleet nakataan vapaalla kädellä piirakkavuokaan, jota ei tarvitse millään tavalla voidella. 

Kattilassa sulatetaan voita, noin 150g ehkä sopiva määrä. Sekaan voi halutessaan lisätä 2-3 ruokalusikallista esim fariinisokeria tai vaikka siirappia makua antamaan. Sulaneen voin joukkoon sekoitetaan niin paljon kaurahiutaleita, että saadaan aikaan sopiva kostea massa. 

Massa annostellaan omenaviipaleiden päälle kasoiksi. Päälle voi lisätä esim kauralastuja, vaikka pinjansiemeniä tai esim kookoshiutaleita. Mistä ikinä pitääkään.

Uuniin n 200 asteeseen noin puoleksi tunniksi, kunnes omenat ovat pehmenneet ja kuorrutus saanut sopivasti väriä.

Nautitaan lämpimänä esim jääkylmän vaniljajäätelön kanssa tai sitten esimerkiksi vanhanajan vaniljakastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi Dolce macchiatossa :)

Toivon, että viihdyit sivuillani. Jätä kommenttisi, jos viihdyit, haluat kysyä jotain, lisätä jotain tai muuten vaan ilmoitella itsestäsi. Ciao