Maisema

Maisema

tiistai 11. marraskuuta 2014

Kynttilöitä : Balmuir & Stockmann Deco

Joulu lähestyy ja kynttilöiden määrä lisääntyy. Poltan kynttilöitä periaatteessa ympäri vuoden. En toki helteisimpään aikaan kesällä mutta jo elokuun iltojen pimentyessä sytytän ensimmäiset kynttilät. Ne tuovat ihanaa elävää valoa elämään. Pidän kynttilöistä kovasti. Toki elävän tulen kanssa pitää olla hyvin varovainen. En periaatteessa käännä kynttilöille koskaan selkääni vaan sammutan ne esimerkiksi jos lähden useammaksi minuutiksi pois ko huoneesta.

Omaan jouluuni kuuluu siis paljon kynttilöitä. Kohta sytytetään adventtikynttilätkin ja niiden lisäksi teen suuremmista kynttilöistä asetelmia, joita en välttämättä edes raaskisi polttaakaan. 

Ostin muuten nyt ensimmäisen Balmuirin kynttiläni! Ne ovat todella kauniita mutta niin hintavia, että hirvittää.  Tuskin tätäkään kaunista pronssin sävyistä kynttilää raaskin polttaa, mutta kaunis se kyllä on. Ja niin kiiltävä, että siitä on vaikea ottaa valokuvaa ilman että valokuvaaja kuvastuu sen pinnasta itse kuvassa.  Balmuirin kynttilöiden pyöreä muoto on kaunis. Tästäkin tulee mieleen Uspenskin katedraali, etenkin kun se on Ikean kromin sävyisen kynttilänjalan päällä...

Muut kynttilät ovat Stockmannilta. Stockan omaa Deco mallistoa. Pronssin värisistä omena ja päärynäkynttilästä en ole aivan varma. Ehdin jo heittää laput roskikseen..

Kaksi sirompaa kynttilänjalkaa ovat Georg Jensenin Cobra kynttilänjalat. Ihanat. Tanskalainen Georg Jensen on suunnitellut laajan ja elegantin malliston kodin sisustustavaroita. Ko mallistosta löydän montakin omaa suosikkiani.

Pianon päälle rakensin oman asetelman valkoisista sisustuslehdistä ja kirjoista. Home puukirjaimet sekä Marimekon Tuikkukynttilöitä ja suosikkikukkani orkidea. Sisustuskyltti on löytöni nettikaupasta. Mukavien asioiden nurkkaus...

Sohvapöytänä kaksi Kartellin Jolly pöytää joiden asetelmat vaihtuvat kaiken aikaa. Nyt Alessin tarjottimella kolme harjattua Stockmann Deco kynttilää sekä kaksi Brosten kaunista tähden mallista kynttilää. Niiden ympärille lisäsin aitoja kahvipapuja, joiden miellyttävä tuoksu leijuu lähellä istuvien nenään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi Dolce macchiatossa :)

Toivon, että viihdyit sivuillani. Jätä kommenttisi, jos viihdyit, haluat kysyä jotain, lisätä jotain tai muuten vaan ilmoitella itsestäsi. Ciao