Maisema

Maisema

keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Friggs riisikakku välipaloja - ruoka.fi kilpailu gluteeniton





Äänestyslinkki ei nyt päivity mutta käy sivulla ruoka.fi


Satuin noin kuukausi sitten täysin vahingossa ruoka.fi-sivustolle ja kilpailuun, jossa Friggs riisikakuista piti kehittää välipaloja. Sen kummemmin miettimättä ilmoitin blogin mukaan kilpailuun, vaikka olen kiistämättä epäluovin ihminen, joita tiedän. Kaikki luovat lahjani ovat musiikissa. Sitäkin enemmän musiikissa, koska se on toinen ammattini, mutta spontaanisti päätin heittäytyä tähän reseptikilpailuun. Otin sen haasteena. Rakastan ruoan laittamista ja leipomista, ja yksinkertaisesti päätin tällä kertaa keksiä jotain ihan itse. Aivan uuden, koskaan missään maapallolla aiemmin tekemättömän makuyhdistelmän keksiminen olisi kyllä jokseenkin haastavaa. Mutta yritin vähintäänkin soveltaa. Up to you kuinka onnistuin. Kommentoikaa ihmeessä ja jos teillä on hyviä ideoita, laittakaa jakoon.

Riisikakut ovat hauskoja itsessään. Niissä on vähän kaloreita ja yhden riisikakun voi mainiosti syödä vaikka kahvin kanssa sellaisenaankin. Tai sitten leikata siivun juustoa tai kinkkusiivun ja kurkkua tms. Tai makeana versiona hilloa. Vaihtoehtoja on sinänsä loputtomasti.  Nykyään saa riisikakkuja maustamattomina luomuversioina tai esimerkiksi yhdistelminä, joita käytin näissäkin resepteissä.





Ruoka.fi kilpailuun lähetin seuraavat reseptit



KARAMELLISOITU OMENAHERKKU


Käytin Friggs pellavansiemen & rosmariiniriisikakkuja, joissa on mukavan mieto maku. Rosmariini nousee kevyesti esiin. Friggsin riisikakut ovat mukavan ohuita rouskuteltavia.

4 pellavansiemen&rosmariiniriisikakkua

Täytteeseen:
1 vihreä kirpeä omena
2 rkl voita
2 rkl fariinisokeria
1/2 tl kanelia
1 rkl rusinoita
1 rkl saksanpähkinöitä

4 rkl kreikkalaista jogurttia

1. Pese omena ja viipaloi melko ohuiksi siivuiksi (muutaman millin siivut hyviä). Kuumenna pannu ja lisää voi.

2. Heti kun voi on sulanut, lisää fariinisokeri ja sekoita. Laske lieden lämpötilaa samalla ja lisää omenalohkot karamellisoitumaan voi-sokeriseokseen.

3. Kääntele muutama minuutti ja lisää kaneli, rusinat ja saksanpähkinät. Kääntele vielä joitakin minuutteja, kunnes omenalohkot ovat pehmentyneet ja karamellisoituneet kauniin läpikuultaviksi.

4. Nosta 1 rkl kreikkalaista jogurttia tai muuta hapanta valutettua jogurttia riisikakun päälle. Levitä hieman, jotta omenatäyte pysyy paremmin riisikakun päällä.

5.Nosta sitten kevyesti karamellisoitua omenaa, rusinaa ja pähkinää täytteen päälle. Valuta hieman karamellisoitunutta sokeriseosta vielä riisikakulle ja nauti.

Valmistus vie noin 10-15 minuuttia.




KEVYT MUSTIKKAINEN JOGURTTI-PÄHKINÄVÄLIPALA


1 rosmariini&pellavansiemen riisikakku

1 rkl kreikkalaista jogurttia
Tuoreita mustikoita
Saksanpähkinöitä
Vaahterasiirappia


1. Nosta 1 rkl kreikkalaista jogurttia riisikakulle. Asettele mustikoita ja saksanpähkinöitä jogurtin päälle niin etteivät putoa saman tien vaan tarttuvat vähän jogurttiin.

2. Kaada max 1 tl vaahterasiirappia marjojen päälle. Valmista nautittavaksi.

Valmistusaika muutamia minuutteja.



RIISIKAKKUPIZZA


1 hampunsiemen-mustapippuririisikakku

1-2 rkl tomaattipyrettä
1 siivu Schwarzwaldin kinkkua tai muuta savuista kinkkua
1 tomaattisiivu
2-3 siivua mozzarellaa
Oreganoa


1. Levitä tomaattipyre riisikakulle. Leikkaa veitsellä kinkkusiivua hieman pienemmiksi paloiksi, jotta helpompi syödä sellaisenaan ja levitä tomaattipyreen päälle.

2. Aseta tomaattisiivu kinkkupalojen päälle ja mozzarellasiivut päällimmäiseksi.

3. Sirottele oreganoa maun mukaan ja laita mikroaaltouuniin sen tehosta riippuen noin 45 minuutiksi.

Riisikakkupizza on yhtä helppo valmistaa kuin perinteisempi Reissumiespizza ja tämä on gluteeniton. Varovaisempi saa olla mikroaaltouunin kanssa, koska riisikakku lämmetessään ja nesteen imeytyessä pehmenee yllättävän nopeasti. Sain huomata reseptiä testatessani.

Tämän osaavat tehdä lapsetkin välipalaksi. Kumpikin kouluikäisistä lapsistani kokeili ihan itse ja oli suosikki.



FRIGGS RIISIKAKKU, LOHTA JA GUACAMOLEA



1 Friggs chiansiemen&merisuolariisikakku

Guacamole 2-3 riisikakkuun

1 iso avokado
1/4 sitruunan mehu
1/2 tl suolaa
Mustapippuria
1-2 kirsikkatomaattia
Savulohta

1. Kuori avokado eli poista avokadon hedelmäliha leikkaamalla avokado kahtia ja pyöräyttämällä kivi irti. Irroita hedelmän liha ja murskaa se haarukalla. Purista sitruunasta mehua ja sekoita avokadon joukkoon. Paloittele kirsikkatomaatti pieniksi paloiksi ja sekoita avokadoon.

2. Lisää suolaa ja pippuria ja maista. Lisää tarvittaessa suolaa ja sitruunanmehua oman makusi mukaan. Lohi kaipaa jonkin verran sitruunaa vastaparikseen.

3. Nosta guacamolea riisikakulle ja levitä hieman. Nosta lohi guacamolen päälle. Halutessasi voit pirskotella sitruunaa vielä lohen päälle.





Mielenkiinnolla odotan mitä muut ruokabloggaajat ovat kehitelleet. Käykää äänestämässä. Ja ennen kaikkea nauttikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi Dolce macchiatossa :)

Toivon, että viihdyit sivuillani. Jätä kommenttisi, jos viihdyit, haluat kysyä jotain, lisätä jotain tai muuten vaan ilmoitella itsestäsi. Ciao