Maisema

Maisema

lauantai 13. helmikuuta 2016

OSIS softn´straight
Monenko naisen olet ikinä kuullut olevan tyytyväinen omiin hiuksiinsa? Tai ylipäätään yhtään mihinkään omassa kehossaan? Yleistä hyväksyntää esiintyy mutta hiukset tuntuvat olevan liki jokaiselle naiselle, niin nuorelle kuin vanhemmalle ikuisen tyytymättömyyden lähde. Ruoho on aina vihreämpää aidan toisella puolella. Se, jolla on piikkisuorat hiukset, haluaisi luonnonkiharat. Se, jolla on luonnonkiharat, haluaisi suorat jne. Hiuksia värjätään ja niihin suolletaan tolkuttomasti rahaa.

Suomalainen kostea ja tuulinen sää tuo omat haasteensa naisten hiusten hoitoon. Yritäpä tehdä kuohkea kiharapilvi niin että se näyttäisi kuohkealta edelleen päästessäsi työpaikalle. Jos hiukset ylipäätään suostuvat yhteistyöhön aamulla, voi olla melko varma, että ensimmäinen tuulenpuuska on vienyt jo parhaimman kärjen ja ilmankosteus vie loputkin. Hiustenhoitotuotteiden kosteussuoja on siis aika ehdoton. Omiin luonnonkiharuutta omaaviin hiuksiini kamalin yhdistelmä on erittäin voimakas kiinnitys ilman kosteussuojaa. Näytän 80-luvun hurjalta jäänteeltä, kun kosteus imeytyy hiuksiin mutta hurja pito yrittää säilyttää liiman.  Olenkin siis luopunut kokonaan voimakkaasta pidosta ja antanut periksi luonnonmukaisuudelle. 

Hyvä leikkaus ennen kaikkea. Silloin ei tarvita muotoilua juurikaan, vaan suoristus ja latvojen muotoilu riittää. 


Viikko, puolitoista sitten silmiini osui OSIS merkiltä Softn´straight emulsio, joka lupaa suorat ja pehmeät hiukset. HAA! Mielenkiinto heräsi heti, koska kuten alussa totesin, minäkään en ole kovin tyytyväinen hiusteni luonnonkiharaan ominaisuuteen. Hiukseni ovat myös jonkin verran kuivat kaikesta veden juomisesta, terveellisestä ruokavaliostani, omega kolmosesta ja hiusöljyistä riippumatta. Ihailen aina hiuksia, jotka laskeutuvat silkkisinä putouksina ilman että päällimmäiset hiukset kihartuvat ja muodostavat ylimääräisen sädekehän pään ympärille. Mikä siis olisi tämä suoristava emulsio? Pakkohan se oli ostaa, enkä tietenkään kysynyt myyjältä yhtään mitään vaan ostin vaan. Onneksi youtubesta löytyi jopa tutorial-video, jossa joku high and mighty adonis käsittely jonkun mallin oloisen naisen tummia hiuksia tällä softn´straight emulsiolla. Sattuneesta syystä en liitä tähän omaa opetusvideotani. Mutta idea on, että emulsiota levitetään pienen nokareen verran pitkiin hiuksiin. Latvoihin ennen kaikkea, koska niitähän tässä yritetään suoristaa. Tyvi tarvitsee vain vähän ainetta. Ainetta tarvitaan yllättävän vähän, etenkin kun sitä lisätään tarvittaessa vielä kuiviin hiuksiin toisen kerran. Ensimmäinen levitys siis pyyhekuiviin hiuksiin.Tämä on muuten hauska termi. En ole koskaan tajunnut tarkoitetaanko sillä niitä liki märkiä hiuksia, jotka paljastuvat pesun jälkeen kun otat pyyhkeen pois päästä vaiko sellaisia melkein kuivia hiuksia? Ensimmäinen vaihtoehto näet ei ainakaan minulla ole lähelläkään kuivaa vaan pikemmin hyvin märkä. En pysty pitämään minkään sortin pyyhettä kovin kauaa märissä hiuksissa, koska niitä on todella paljon ja niska on 5 minuutin jälkeen jo melko jumissa. Luulenpa siis, että termi "pyyhekuiva" tarkoitetaan sellaisia semikuivia hiuksia? Sellaisiin siis ensimmäinen levitys. Toisaalta olen kokeillut melko suoraan suihkunraikkaisiin ja liki märkiin hiuksiin ja toimii kyllä niinkin. Oleellista on että levittyy hyvin.

Sen jälkeen tutorial videossa kampaaja kuivasi mallin hiukset hiustenkuivaajalla harjaamalla hiuksia koko pituudeltaan. Ja viimeisteli lopputuloksen vielä silottelemalla hiukset Softn´straightilla.

Rehellisesti sanottuna saan itse parhaan tuloksen tekemällä operaation pääosin ajoissa edellisenä iltana. Pesu normi hoitoaineella ja emulsiota hiuksiin oli sitten pyyhekuivat tai eivät. Sitten liki kuivien hiuksien harjaamista niin, että pinta siloittuu. Aamulla tarvittaessa hyvin ohut lisäys emulsiota ja menoksi.

Tämä toimii omiin hiuksiini. On vain varottava, ettei ainetta lisää liikaa, koska lopputulos voi yllättäen olla epämiellyttävän raskas ja melkein likainen.

Ylllä olevassa kuvassa toimiva lopputulos tällä emulsiolla. Parempi kuin esimerkiksi Moroccanoilin hiusöljyllä.

Ja oleellinen tieto myös vielä, että oman pulloni aste on 2 eli medium control. Kuten totesin jo aiemmin, vältän nykyään kaikkein pitävimpiä tuotteita. Luonnollisuus rules.

Hiuslakkana OSIS session label.Ihanaa viikonloppua. Aurinko paistaa ja sielu lepää. (Paitsi jos sattuu auringon paistaessa katsomaan kotiaan tarkemmin...kevätsiivouksen paikka, huh. Ehkä lähden vain ulos nauttimaan hienosta ulkoilusäästä.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi Dolce macchiatossa :)

Toivon, että viihdyit sivuillani. Jätä kommenttisi, jos viihdyit, haluat kysyä jotain, lisätä jotain tai muuten vaan ilmoitella itsestäsi. Ciao