Maisema

Maisema

perjantai 11. maaliskuuta 2016

Peilirasia

Rakastan kimallusta ja kiiltoa ja kilinää. Niin vaatteissa kuin sisustuksessakin. Jos minulla olisi ns mummonmökki, siellä ei kimaltaisi eikä kiiltäisi mutta kotona pidän siitä. Rakastan myös art decoa ja vaikkei omassa kodissani toistaiseksi ole erityisen paljon art decoa, päätin jatkossa tehdä hankintoja se mielessäni. Art decoa, art nouveauta ja jugendia. Ei tässä nyt mitään esittelykotia olla suunnittelemassa, mutta helpottaa omaa päätöksentekoa, kun tietää mitä haluaa. Kuulostipa kehäpäätelmältä mutta toivottavasti saitte kiinni ajatuksenjuoksustani. On paljon kauniita esineitä ja kauniita koteja, ja ihastuu moneen esineeseen, mutta kaikkea kaunista ei voi yhdistellä keskenään.

Kimallukseen liittyy ainakin omassa mielessäni myös peilit. Erityisesti tietysti taidokkaasti valmistetut fasettipeilit ja muut hiotut peilit. Vintagepeilit ja soikionmalliset art deco - peilit. Tuppaavat vaan maksamaan maltaita mutta give me time, give me time...

Ostin Villa Stockmannin kauniit peilivalokuvakehykset viimeisimmille koulukuville ja pidän niistä kovasti. Taidan hankkia vielä ainakin pari tuohon pianon päälle. Toivon ja odotan niiden heijastavan valoa. Sormenjäljet näkyy melkein ennen kuin ehtii edes koskea mutta minor detail. Pölyä ei voi välttää missään. Näin olen empiirisen tutkimuksen perusteella todennut. Joka ikisessä asunnossa missä olen asunut elämäni aikana on ollut pölyä. Enemmän ja vähemmän.

En älynnyt ottaa kuvia ennen kuin laitoin lasten kuvat kehyksiin, joten en liitä so far kokonaisena, mutta saa jonkun mielikuvan. Todella kauniit kehykset. Ja sopivat hienosti kiiltolakatun mustan pianon päälle.


Pielirasioita (ja kyllä, monikossa) olen himoinnut jo vähän aikaa. Mm Laura Ashleyllä on mielettömän kaunis isompi peilirasia, mutta en ole raaskinut vielä hankkia sitä. Tänään meille tuli tämä pienempi Villa Stockmannin peilirasia. Se somistaa nyt Kartellin Jolly pöytää. Omasta mielestäni mielettömän kaunis. Eikä sillä ole mitään erityistä funktiota vaan se vaan on kaunis.

Tällä hetkellä kaipaan elämääni kaikkea kaunista. Sisustuskärpänen ja kevät kuuluvat yhteen. Kun lisääntyvä valo ei vaan näin selkeästi paljastaisi joka vuosi kaikkia sormenjälkiä ja siivousta vaativia paikkoja. Talvella voi elää kynttilänvalossa ja uskotella, että hyvin pyyhkii mutta armoton luonnonvalo ei jätä arvailulle varaa.



Ihanaa viikonloppua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi Dolce macchiatossa :)

Toivon, että viihdyit sivuillani. Jätä kommenttisi, jos viihdyit, haluat kysyä jotain, lisätä jotain tai muuten vaan ilmoitella itsestäsi. Ciao