Maisema

Maisema

keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Kylpyhuoneen kevätkohennusta

Pieni kohennus ja muutos tekee hyvää. Meidän kylpyhuoneemme on ns vanha eikä nyt ole vaihtoehtona tehdä sinne varsinaista remonttia mikä kirkastaisi sen kerralla ja toisi 2010-luvulle. Pitää siis tehdä pienempiä juttuja, jotta se tuntuu edelleen omalta.

En ole oikein koskaan ollut kovin musta-valkoinen sisustaja mutta jostain syystä tänä keväänä musta on hiipinyt takavasemmalta alitajuntaan ja kaipaan mustaa aksenttiväriksi. Antamaan särmää. Muutenkin kaipaan jostain syystä enemmän väriäkin. Kylpyhuoneeseen en kuitenkaan halua nyt väriä lainkaan. Se on täysin mustavalkoinen.

Tyylisuunnista minua on pitkään jo kiehtonut art deco ja lähdinkin googlaamaan minkälaisia suihkuverhoja löytyisi hakusanalla art deco. Suosittelen muuten käyttämään googlea suihkuverhoja etsiessä. Vaihtoehtoja on kymmeniä ellei satoja, kun taas kaupoissa on maksimissaan kymmenen ja nekin kymmenen äärimmäisen tylsiä.  Art deco -tyylisiä löytyi lukuisia. Suurimmassa osassa on art decolle uskollisesti tyyliteltyjä ihmishahmoja, mikä olisi voinut olla aika hauska vaihtoehto. Enemmän kuitenkin kiehtoi verho, jossa on leveä musta kaistale alaosassa, ja bingo. Sehän löytyi Ikeasta eikä hintakaan huimannut.


Ikeaan mennäkseen ei muuten ainakaan Helsingissä tarvita omaa autoa, mitä en ollut juurikaan ajatellut. Luulen, että itseäni suojatakseni olin jättänyt ottamatta selvää liikenneyhteyksistä, jotta en olisi havainnut miten näppärästi sinne pääsee esimerkiksi Lahden motoria. Bussi 722 tai 724 menee ihan viereen. Sieltä sitten siniseen kassiin näppärästi parvekkeen mattoa ja kukka kainalossa bussissa takaisin kotiin. Sujuu.

Ikeasta nappasin mukaan myös hauskan mustan suorakaiteen muotoisen kylpyhuoneen maton. Minulla on samanlainen ollut jo vähän aikaa vaatehuoneen lattialla ja pidän sen pehmeydestä ja laadusta. Ja se pysyy paikallaan ilman alle lisättävää liukuestettäkin, mikä on lapsi- ja eläinperheessä aika iso bonus. Suoristettavia mattoja löytyy ihan kiitettävästi muutenkin. Edelliset kylpyhuoneen matot olivat pyöreät ja pitkään pohdinkin haluanko uudetkin matot pyöreinä, koska pyöreä muoto rikkoo muuten niin neliskanttista kylpyhuonetta, mutta en löytänyt silmääni miellyttäviä pyöreitä vielä, joten tällä mennään toistaiseksi. Mustassa on se pienoinen ongelma, että kaikki pöly ja lika näkyy järkyttävän hyvin. Näkyy se muissakin, mutta kaikki vaalea nousee oikein kunnolla mustassa ja jos laatu ei ole kohdallaan, korostuu pölynkeräämisominaisuus oikein erityisesti. Olen kuitenkin aika tyytyväinen tähän Ikean pallomattoonkin.


Toin olohuoneesta kaksi metallista isoa lyhtyä kylpyhuoneeseen. Hankintalistalla on mustat designkynttilät lyhtyihin mutta niiden etsintä on kesken. Voi olla, ettei lyhtyihin sytetä kynttilöitä kylpyhuoneessa mutta tuovat vähän extrasäihkettä tuonnekin. Toivottavasti kosteus ei tee pahojaan lyhdyille.

Uusi harja löytyi Habitatista. Ihanan yksinkertaista designia. Yksinkertaisen tyylikäs ja jämäkkä harja, jolla on hyvä pestä istuin. Miellyttävän eleetön silmälle. Eikä ollut kallis.


Tekokukkaa mietin hartaasti. Onhan se aika teennäinen mutta ilman ikkunaa ja luonnonvaloa ainoa vaihtoehto jos jotain vihreää haluaa. Etsin ensin yksinkertaisia heiniä, mutta koska sellaista tyylikästä ei löytynyt, päädyin nappaamaan Ikeasta tämän lohikäärmepuun (onhan se lohikäärmepuu vai traakkipuu vai onko se yksi ja sama asia?). Jätin oksat ensin auki mutta istuessaan olisi saanut oksia päähänsä, joten päädyin sitomaan oksia ainakin toistaiseksi. Ensin sidoin huomaamattomalla narulla mutta sitten totesin, että korostetaanpa oikein kunnolla ja laitoinkin kristallinauhalla. Saa olla eri mieltä siitä, onko pelkästään mauton vaiko hauska idea. Minun kylpyhuoneeni ja minun kimallukseni, eikö?


Viherkasvin juurelle nappasin Ikeasta myös tuoksupussin, jossa on merellisiä simpukoita jne, joista lähtee itse asiassa aika miellyttävä tuoksu koko kylpyhuoneeseen. Samalla ne peittävät "mullan". Ruukku on etsinnässä vielä ja siksi peitin hätäpäissäni mustan muoviruukun toistaiseksi sitomalla leivinpaperia ruukun ympärille. Sain heti kommentin, että hanki ruukku ja heti...

Uusi saippuapumppupullo on etsinnässä sekin. Mustaa marmoria mielellään tai miksei väripilkuksi vihreää marmoriakin. Katsotaan mistä löytyy ja mitä löytyy. Sillä välin Vivian Grayn blingbling saippuapullo, jota olen täyttänyt sitä mukaa kun sen sisältö on loppunut. Toiselle puolelle allasta kokeilen Riviera Maisonin pientä jalallista tarjoiluastiaa, jonka lasikupu on aikaa sitten hajonnut. Siihen silmää ilahduttamaan Van Cleef & Arpellsin La Ferie tuoksupullo ja koru. Tuota tuoksua on muuten tavallisen hankalaa saada lisää. Ei myydä todellakaan enää laivalla eikä erinäisillä lentokentilläkään. Viimeksi löysin Gatwickin kentältä. Pakko käydä Lontoossa siis?


Ihanaa keskiviikkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi Dolce macchiatossa :)

Toivon, että viihdyit sivuillani. Jätä kommenttisi, jos viihdyit, haluat kysyä jotain, lisätä jotain tai muuten vaan ilmoitella itsestäsi. Ciao