Maisema

Maisema

lauantai 5. maaliskuuta 2016

Lottounelmia ja Melody GardotIhana vapaa viikonloppu. Delonghin espressomachina keitti loistavan latten, jota siemaillessani kuuntelen ihanaa Melody Gardot´ia. Jumalainen ääni ja ihana jazzahtava musiikki. Juuri tällaista musiikkia voisin soittaa omassa kahvilassani, jos voittaisin lotossa. Kaipaan Helsinkiin sellaista tyylikästä kahvilaa, jossa voisi viettää aikaa. Tilata lasillisen laadukasta viiniä, vähän syötävää ja seurustella ystävien kanssa tai lukea yksin hyvää kirjaa ja kuunnella hyvää musiikkia. Parhaimpina iltoina livenä. Juuri sellaista tyylikästä taustalla soljuvaa musiikkia, joka ei estäisi keskustelua, mutta jota voisi myös vain pysähtyä kuuntelemaan ja fiilistelemään.

Iso musta flyygeli pienellä korokkeella ja palmuja ja laulaja olisi pukeutunut valkoiseen Hollywoodunelmaan. Parhaimmissa unelmmissani laulan itse. Ei se vaatisi kuin laulutunteja ja äänihuulten jumppaamista uudelleen kuntoon. Näin ainakin haluan uskoa, että vielä minulla on mahdollisuus siihen. Mikä muu sen estäisikään tällä hetkellä kuin ajan puute ja sekin on loppujen lopuksi tekosyy. Kalenteria pystyy aina rukkaamaan halutessaan.

Kahvilaunelmani sen sijaan voi olla kiinni ihan nykyisestä lainsäädännöstä. Olen ihmetellyt viimeiset 20 vuotta miksei Suomessa kahvilat ole avoinna myöhään yöhön kuten Keski-Euroopassa. Useimmiten minulle tarjotaan selitykseksi, ettei täällä kukaan mene kahviloihin vaan baareihin. No ei kai voikaan mennä, kun kahvila sulkee ovensa jo alkuillasta. Kauan sitten nuorena tyttönä vierailin mm Zurichissä silloisen kirjeenvaihtotoverini luona ja oli mieletöntä istua vielä yhdeltä yöllä siistissä ja tyylikkäässä kahvilassa ja tilata viinilasillinen. Ihmiset keskustelivat sivistyneesti ja nauttivat illasta ja toistensa seurasta.

Siinä kahvilassa olisi tarjolla raakakakkuja, salaatteja ja mielettömiä suolaisia piirakoita. Hyvää viiniä, maan parasta kahvia ja aitoa teetä. Ja sitä musiikkia. Se olisi minun unelmani. Jos siis voittaisin lotossa. En tiedä vielä mitä tehdä tuolle unelmaani hankaloittavalle laille...


Unelmissani toteuttaisin myös nykyistä ammattiani. Mutta miten sen yhdistäisin tuohon kahvilaunelmaan, on myös auki. Onneksi tätä dilemmaa ei tarvitse ratkaista ennen kuin se lottovoitto kilahtaa. Mietin sitä sitten tarkemmin.

Oletteko koskaan riidelleet puolison kanssa miten lottovoitto käytettäisiin? Minä olen. Suutuin jopa tulisesti, kun muu perheeni päätti jäädä asumaan nykyiseen kaupunginosaamme jos siis voittaisimme lotossa. Loukkaannuin verisesti ja poistuin paikalta saatesanoilla, että itsepähän kohtalonne valitsitte, että minä kyllä muutan meren rannalle. Taisipa muutama kyynelkin valua poskelle. Hetken kuluttua alkoi naurattaa vähän, että onkohan tässä riidassa mitään mieltä, kun koko lottovoitto on aika hypoteettinen. Mutta jos ei lottoa, ei ainakaan voita, joten jatkan lottoamista ja unelmointia. Silloin tällöin unelmoin myytävänä olevista asunnoista, että jos voitan tällä viikolla, ostaisinko tämän vaiko tuon.


Sitä lottovoittoa odotellessa nautin lauantaiaamun joutilaisuudesta ja Melody Gardot´sta. Hyvää viikonloppua. Mitä teillä on suunnitelmissa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi Dolce macchiatossa :)

Toivon, että viihdyit sivuillani. Jätä kommenttisi, jos viihdyit, haluat kysyä jotain, lisätä jotain tai muuten vaan ilmoitella itsestäsi. Ciao