Maisema

Maisema

sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Pinaattiravioli ja tryffelimozzarellaa & mango-avokadosmoothie

Stockan uusimmassa lehdessä sekä kaupassa oli resepti "Pinaattiravioli ja tryffelimozzarellaa". Sai veden herahtamaan kielelle saman tien, joten eikun ostamaan. Sain muuten keskustan Stockan viimeisen ricottapurkin hyllystä... Ilo se on pienikin ilo :)

Resepti:
1 pkt tuorelasagnelevyjä (Pasta Factory Helsinki)
1 prk ricottajuustoa
2 pkt tryffelimozzarellaa
1/2 rkl basilikatahnaa
80g tuoretta pinaattIa
Suolaa, pippuria
tryffelillä maustettua öljyä
1 valkosipulinkynsi
2dl raastettua parmesaania
50g voita
oliiviöljyä
1 sitruuna

Sekoita hienonnettu pinaatti (poista ruoto-osa), basilikatahna (itse käytin karkeaa pestoa), raastettu parmesaani ja ricottajuusto tasaiseksi massaksi, mausta suolalla ja pippurilla



Laita runsas ruokalusikallinen (itse laitoin varmaankin kaksi) lasagnelevylle ja aseta toinen levy päälle. Kostuta reunat jotta pastalevyt kiinnittyvät paremmin toisiinsa. Paina levyt toisiinsa. Paina reunat yhteen, voit käyttää esim haarukkaa.



Keitä ravioleja hyvin suolatussa vedessä npin 3-5minuuttia

Kuullota kevyesti murskattu valkosipulinkynsi voissa isossa paistinpannussa, varo ettei ruskistu

Kasta keitetty ravioli paistetussa voissa ja aseta lautaselle (Huom, oma havaintoni oli, että valkosipuli peittää liikaa tryffelin hentoa makua ja sotkee täytteen makua), lisäksi parmesaanin maku peittää liikaa, joten sitä voisi vähentää)



Aseta lämpimän raviolin päälle pati viipaletta tryffelimozzarellaa, oliiviöljyä, pari tippaa tryffeliöljyä, raastettua parmesaania ja hienonnettua pinaattia. (Tryffeliöljy oli hauska lisä mutta oliiviöljyä en kaivannut)



Pienempi lapsi ei syönyt täytettä mutta isompi söi hyvällä halulla. Raikas riesling maybe olisi ollut hyvä lisä?

Tuo Pasta Factory Helsingin tuorelasagnelevy ei ollut valitettavasti mitenkään erityisen maukasta. Ei siis millään tavalla pahanmakuista mutta lähinnä mautonta. Ei mitään wow-efektiä.... Hmm, lapsetkin ehdottivat että tehtäisiin pastaa ihan itse. Se kyllä lähti ihan siitä havainnosta että ai äiti, teitsä nää ihan itse...mekin halutaan 






Välipalana omalla reseptillä mangoavokadosmoothie

Kokonainen kypsä mango
1/2 - 1 kypsä avokado
1 pieni banaani (valinnainen)
Maustamatonta jogurttia 3-4 dl
Rasvatonta maitoa 2dl
Puolikas sitruuna


Kuori hedelmät, paloittele sopiviksi paloiksi ja kaikki ainekset tehosekoittimeen ja menoksi. Ei haittaa vaikka jää karkeaksi.  Jos et pidä sitruunasta, jätä poism itse pidän sen lievästä kirpeydestä. Superjuoma


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi Dolce macchiatossa :)

Toivon, että viihdyit sivuillani. Jätä kommenttisi, jos viihdyit, haluat kysyä jotain, lisätä jotain tai muuten vaan ilmoitella itsestäsi. Ciao