Maisema

Maisema

torstai 6. maaliskuuta 2014

Matcha latte & Matcha smoothie

Vierailuni Eerikinkadun Thehuoneella lauantaina innosti etsimään ohjeen matcha latten valmistukseen. Sen tekeminen ei vaadi mitään erityisiä välineitä eikä erityisiä taitoja. Tarvitaan 2dl maitoa ja n 1/2 tl vihreää matcha teetä. Runsas puoli desiä maitoa lämmitetään ja matcha tee vispataan kuuman maidon sekaan. Loppu maito lämmitetään ja kaadetaan sekaan. Ja se olisi siinä.

Mutta... Selvityksen alla on vielä se mikä olisi optimaalisen hyvä maito tähän. Tein ensimmäisen kokeilun kahvimaidon ja rasvattoman maidon sekoituksesta ja yritin saada kunnon vaahdon vispilällä. Maku oli hyvä mutta ei vaahtoutunut. Toisella kerralla sisuuntuneena vaahdotin koko helahoidon espressokoneen maidonvaahdottimella. Toimii. Vaahtoa tuli niin, että hyvä kun mahtui lasiin :) en vaan ehkä uskalla vaahdottaa matcha teetä jatkossa, jottei putket tukkiintuisi. En tiedä oisko edes teoriassa mahdollista mutta en viitsi riskeerata. Pelkän maidon voi toki vaahdottaa mutta menee vähän väärin päin silloin ja vaahtoa tulee aika reippaasti... Mutta hyvää ja terveellistä. Pitää vaan muistaa säilyttää matcha tee viileässä. Rasiassa suositellaan jopa pakastinta säilytykseen. Matcha on tuore elintarvike ja siksi vaatii kylmää.

Kokeilin myös samaisesta brittiläisestä "Teapigs" ohjeesta Matcha smoothien ohjetta. Olin itse jälleen epäluuloinen ja skeptinen mitä siitä tulisi mutta ainekset toisaalta olivat raikkaat ja hyvät: puolikas omena, puolikas päärynä, puolikas banaani. Lisäksi ohjeessa on 1/4 sellerin vartta ja pari mintun oksaa tuoreena sekä n puoli teelusikallista matcha teetä. Kuori ja pilko hedelmät (kypsiä) ja lisää muut ainekset ja surauta tehosekoittimessa tasaiseksi. Olin unohtanut sellerin joten en osaa sanoa kuinka paljon raikkaammaksi se tekisi smoothien.... Lisäksi puuttui tuore minttu mikä olisi ollut hauskempi kuin kuivattu minttu. Mutta erittäin hyvää. Eikä siis mitään maitotuotteita. Voisi tietysti kokeilla esim maustamatonta jogurttia tai maitoa? Hauskoja kokeiluja.


SuosittelenEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi Dolce macchiatossa :)

Toivon, että viihdyit sivuillani. Jätä kommenttisi, jos viihdyit, haluat kysyä jotain, lisätä jotain tai muuten vaan ilmoitella itsestäsi. Ciao