Maisema

Maisema

lauantai 1. maaliskuuta 2014

Thehuone



Second hand turnee vaihtui huomaamatta rauhalliseen ja kiireettömään teehetkeen Eerikinkadulla Thehuoneella. Epäröimättä astuin sisään eleettömään liikkeeseen ja pyysin "vihreää teetä". Tiesin jo tilatessani että teelaatuja on takuuvarmasti lukuisia, niinkuin olikin mutta myyjä oli aidosti erittäin ammattitaitoinen, että kysyi vain haluanko maustettua vihreää vaiko ilman, ja pyydettyäni maustettua, osasi tarjota saman tien Sencha sakura teetä, joka täysin liioittelematta lumosi minut sillä sekunnilla! Täydellisen pehmeää kirsikkaista vihreää teetä. Pystyin melkein kuvittelemaan itseni Tokioon vaaleaan kukkivien kirsikkapuiden koristamaan ympäristöön.... 



Ulkona paistoi poikkeuksellisen ihana keväinen aurinko ja kiireettömyys valtasi minut. Tee tuotiin kauniissa lasisessa teekannussa juuri oikean lämpöisenä. Tilasin vielä croissantin boysenmarjahillolla....asettelu oli kaunis: japanilaisella kivilautasella servetti kauniisti taiteltuna. Ihanaa. Ostin kyseistä teetä oitis myös kotiin. Samoista teelehdistä olisi saanut santsikannullisenkin, mutta en jaksanut enempää. Palvelu oli äärimmäisen ystävällistä ja asiantuntevaa. Lisäksi tarjolla oli teeastioita.



Viereisessä pöydässä juotiin matcha lattea....nam, vaikutti erittäin hyvältä. Minulla pitäisi olla matchaa kotona. Onnistuisikohan se kotikonstein.

Mukaan tarttui myös Pirkko Arstilan Teen ystävän kirja, jota ehdin jo lukea Thehuoneellakin sivukaupalla. Luettavana oli muös muita teehen liittyviä kirjoja. Asiakaspaikkoja ei ole liian montaa mutta tunnelma on mukava, vaikka viereisen pöydän keskustelut kuuleekin. Ja mikä yllättävää... Kahden hengen pöytääni istahti ennalta tuntematon nainen ja vaihdoimme epäsuomalaiseen tapaan muutaman sanan kummankin teevalinnoista.



Thehuone on perustettu vuonna 2005 (miten olen onnistunut välttelemään tätä kauppaa näinkin kauan vaikka ihan aikuisten oikeesti rakastan teetä?) suosittelen lämpimästi, vaikket "oikea teenjuoja" olisikaan. Kuten Arstilakin toteaa kirjassaan, meille on vuosikausia ja vuosikymmeniä tässä kahvinjuojien luvatussa maassa tarjottu kerrassaan kurjaa pussikamaa, jota ei teeksi edes voi kutsua. Lisäksi tee nautitaan usein liian kuumana, jolloin teestä tulee karvasta. 

Second hand kaupat on listattu ja odottavat minua. Maybe next weekend? Huomenna kokkaillaan :) nyt keskityn nautiskelemaan sencha sakuraa ja jatkan käsityön tekemistä.

Aurinkoisen kevätfiiliksen kunniaksi kaivoin vaatehuoneen siivouksen yhteydessä esiin ihanat Gerry Weberin keltaiset housut :) näissä tulee niin positiivinen olo. Tuo lemppariuntsikkani näköjään saa minut muistuttamaan Michelin ukkoa mutta viis siitä, asenne ratkaisee :) 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi Dolce macchiatossa :)

Toivon, että viihdyit sivuillani. Jätä kommenttisi, jos viihdyit, haluat kysyä jotain, lisätä jotain tai muuten vaan ilmoitella itsestäsi. Ciao