Maisema

Maisema

keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Ravintolakokemus : Kaarna & pororieska

Olimme eilen ystävien kanssa syömässä ja toisiamme tapaamassa ravintola Kaarnassa Mannerheimintie 20:ssa. Etsimme tapaamisissamme vähän eri paikkoja jotta pääsemme kokeilemaan eri ruokia ja eri ympäristöjä. Ravintola Kaarna valikoitui keskeisen sijaintinsa ja erityisesti suomalaisen keittiönsä vuoksi. Virkistävää kokeilla aasialaisten, italialaisten yms keskellä vaihteeksi ihan kotimaista keittiötä.

Menu vaikutti hauskalta sitä etukäteen tutkiessani. Ruokalistan löydät tästä: Ruokalista. Samoin skandinaavinen sisustus viehätti silmää. Eikä sisustus ja tunnelma pettänyt ravintolaan mennessämmekään. Selkeää ja ilmavaa ja mahtavat näkymät Manskulle isoista ikkunoista, ja meidät oli plaseerattu isoon pöytään aivan ikkunan viereen rauhalliseen kulmaan.


Palvelu toimi puolestaan loistavasti. Meistä huolehti kaiken aikaa mainiosti nuorehko mies nimeltään Daniel. Hän oli tavoitettavissa kaiken aikaa ja juomatarjoilut mm toimivat mainiosti. Ravintola oli max puolillaan, joten tunnelma oli melko rauhallinen ja pystyimme keskustelemaan mainiosti. Lisäksi arvostan sitä, ettei pöytiä täytetty vieri viereen kuten joissakin paikoissa on tapana, vaan asiakkailla oli rauha puhua, eikä tunnelma ollut siltäkään osin mitenkään ahdistava.

Melkein kaikki tilasimme pororieskaa haudutetulla sipulilla ja salaatilla. Annos oli kyllä vähän pettymys. Melko kuiva ja en löytänyt poronjauhelihapihvistä poron makua, vaikka etäinen riistan maku siinä kyllä oli. Rakastan poron lihaa ja siksikin olin vähän pettynyt ko pihviin. Kai se sentään oli porosta tehtyä? Tarjoilija suositteli ottamaan jauhelihapihvin mediumina mutta päädyimme kypsään. Ehkä olisi pitänyt ottaa medium tai sitten kokin olisi pitänyt huolehtia pihvin mureudesta ja/tai ilmavuudesta jollain muulla tavalla. Esim lisäämällä pekonia tai sianlihaa tms. Ihan vaan ehdotuksena. Minkään sortin kastiketta ei ollut rieskan ja pihvin kyytipojaksi, joten rieskakin oli aika kuiva kokemus. Harmi, ihan aikuisten oikeesti...

Yhden annoksen perusteella en kuitenkaan lyttää koko ravintolaa, vaan pitää käydä ehkä kokeilemassa paikan snapaksia yms ja tehdä johtopäätös vasta sitten.

Kuvaakaan en muistanut annoksesta tai paikasta ottaa koska seura oli niin hyvää ja keskustelu käynnissä. Yllä olevasta linkistä kuitenkin voi vähän kurkistaa ainakin ravintolan miljööseen.  Pororieska tarjoiltiin puutarjottimella ja rieska oli aseteltu kauniisti jauhelihapihvin ympärille. Esteettisesti kaunis elämys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi Dolce macchiatossa :)

Toivon, että viihdyit sivuillani. Jätä kommenttisi, jos viihdyit, haluat kysyä jotain, lisätä jotain tai muuten vaan ilmoitella itsestäsi. Ciao