Maisema

Maisema

keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Eteisen kenkäkaaos ja sen taltuttaminen

Useimmilla meistä on monta paria kenkiä. Tarvitaan kävelykenkä, urheilukenkä, kesäkenkä, talvikenkä, välikausikenkä, saapas jne jne jne. Ja jos perheessä on 4-5 henkeä, kaikki moninkertaistuu. Niin uskomatonta kuin se onkin, mutta kenkien säilyttäminen käytännöllisellä tavalla on uskomattoman vaikeaa. Siksi monissa perheissä eteisessä vallitseekin täysi kaaos ja kotiin tullessaan joutuu hyppimään kenkävuorien yli.

Lasten kanssa kaiken pitää olla selkeää ja yksinkertaista. Lapsi ei - ainakaan meillä - yksinkertaisesti jaksa väsätä ulkovaatteiden kanssa vaan ne pitää voida pudottaa nopeasti ja helposti omille paikoilleen. Kaapin oven avaaminen tuntuu olevan jo täysin ylivoimaista, joten ainakin perheen pienimpien vaatteiden ja kenkien säilytyksen pitää olla ultrahelposti saatavilla. Aikamoinen haaste esteetikolle :)

Täydellisen toimivaa ratkaisua en vieläkään ole haasteeseen löytänyt mutta nyt ollaan kauhun tasapainon rajamailla: kengät eivät loju lattialla (ovi ei edes aukea jos kengät on tiellä) ja eteinen ei näytä aina räjähtäneeltä.

Naulakon alaosassa on itse tehty leveä puinen kenkäteline (jonka maalaamista valkoiseksi olen miettinyt, ja samalla voisi maalata hattuhyllyn.....homma lähtee lapasesta, taas vaihteeksi). Kenkätelineen päällä säilytetään niitä kenkiä, joita kukin käyttää päivittäin. Riittävän helppoa lapsillekin laittaa siististi riviin (=heittää telineen päälle miten sattuu). Ongelma on vaan se, että siististi siihen mahtuu vain periaatteessa max kahdet parit kultakin. Telineen alle hankin Stockmannilta kivannäköiset ja siistit valkoiset kenkälaatikot, joista näkee vielä päädystä mitkä kengät sisällä on. Laatikoissa voi säilyttää niitä kenkiä, joita käyttää harvemmin mutta joita ei viitsi säilöä vaatehuoneen perukoille.

Ulko-oven taakse olemme sijoittaneet Ikeasta ostettuja valkoisia roska-astioita! Kolme päällekkäin. Uskomattoman käteviä. Nielevät ainakin neljä paria, vähän kenkien koosta riippuen ja siististi. Toki ovat muovisia eivätkä siis kaikkein tyylikkåin ratkaisu. Mutta meillä esimerkiksi syvyyttä oven takana on ainoastaan 17cm, joten monikaan valmisratkaisu ei vaan taipunut tähän tilaan. Ja lisäksi monessa tyylikkäämmässä kenkäkaapissa on tilaa vain muutamalle kenkäparille. 

Olen unelmoinut itsetehdystä kenkäkaapista/-telineestä... Palaan siihen myöhemmin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi Dolce macchiatossa :)

Toivon, että viihdyit sivuillani. Jätä kommenttisi, jos viihdyit, haluat kysyä jotain, lisätä jotain tai muuten vaan ilmoitella itsestäsi. Ciao