Maisema

Maisema

tiistai 10. kesäkuuta 2014

Piimäinen raparperipiirakka

Nyt on ihan paras raparperipiirakan aika. Löysin googlettamalla lisäksi erityisen helpon ja erityisen maukkaan raparperipiirakan ohjeen, johon tulee piimää!

Pohja:

2dl piimää (eipä haitannut vaikka pvm oli mennyt aikoja sitten)
2 dl sokeria
1 dl juoksevaa margariinia tai sulata itse aitoa voita 
3 1/4 dl vehnäjauhoja (sekoitin taas mukaan täysjyvääkin ja muukin luomuna)
1/2 rkl leivinjauhetta

Kaikki iloisesti sekaisin ja taputtele piirakkavuokaan

Päälle 

7dl raparperia kuorittuna ja pilkottuna
1 dl sokeria

Raparperi ja sokeri pieneen kattilaan ja kuumennetaan varoen, jotta sokeri sulaa ja raparperi pehmenee sopivasti. Parhaimmillaan sokeri karamellisoi raparperia. Jonkin verran pehmenneltyäsi kaada taikinan päälle ja 200 asteiseen uuniin 20-30 minuutiksi. Tarjoa sellaisenaan tai herkuttele joko vaniljajäätelön tai esim vanhan ajan vaniljakastikkeen kanssa. Mukavan hapanta ja hapokasta :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi Dolce macchiatossa :)

Toivon, että viihdyit sivuillani. Jätä kommenttisi, jos viihdyit, haluat kysyä jotain, lisätä jotain tai muuten vaan ilmoitella itsestäsi. Ciao