Maisema

Maisema

maanantai 8. syyskuuta 2014

DeLonghi 820B espressokeitin

Tässä arjen ekslusiivinen ylellisyysesineeni kotona: DeLonghi 820B espressokeitin. Keittää erinomaisen hyvää espressoa. Hyvä,laadukas crema itse espresson pinnalle. Lämpenee kylmästä keittovalmiuteen näppituntumalla alle minuuttiin. Kahvi on helppo tampata keittimen mukana tulevalla muovisella annostelija/tampperilla, vaikka tosi hifistelijä tietysti olisi saman tien hankkinut oikean metallisen tampperin...kaikki aikanaan. 

Toki itsekin joudun myöntämään, että eri kahvilaadut vaativat parempaa tamppaamista jotta kuuma vesi jaksaa tiputtaa riittävällä paineella kahvin läpi kuppiin. Seuraavana siis ainakin tampperi hankintalistalle. Lisäksi kaihoan kahvimyllyä. Olisi ihanaa jauhaa ihan itse tuore kahvi kahvipavuista lähtien. Vatvoin pitkään sähkötoimisen kahvimyllyn ja käsin veivattavan perinteikkään kahvimyllyn välillä ja päädyin Zassenhausenin myllyyn. Sekin on tosin vielä hankintalistalla, mutta ehtiihän tässä.



Takaisin itse espressokeittimeen.. tein hankintapäätöksen loppujen lopuksi aika nopeasti enkä ehtinyt tilata verkosta vaan hain ihan läheisestä isosta tavaratalosta. Maksoin ehkä jokusen euron enemmän kuin mitä muutaman viikon toimitusajalla olisin maksanut verkkotilauksena mutta enpä katunut jälkikäteen. Sattuipa näet niin, että kyseisessä keittimessä virtanäppäin toimi ihan omin päin ja itsekseen. Tämä italialainen uppiniskaisuus minua suuresti ärsytti ja kävinkin em tavaratalossa asiasta reklamoimassa. Suhtautuivat reklamaatiooni hyvin asiallisesti sinänsä ja neuvoivat viemään keittiön omaan yhteistyökorjaamoonsa. Siitäpä sitten keitin takaisin pakkaukseensa ja ajamaan toiselle puolelle kaupunkia.

Keitin olikin ko korjaamossa hartaasti ja pitkään. Muistaakseni viisi viikkoa, kunnes italialainen tehdas sai kaivatun osan toimitetuksi Suomeen asti. Keitin takaisin omalle paikalleen keittiöön vain havaitakseni, että sama vika oli edelleen olemassa. Jälleen kerran keitin kainaloon ja nyt tällä kertaa takaisin itse tavarataloon. Vaihtoivat koko keittimen uuteen vastaavaan ja onnellisena palasin jälleen kerran keitinlaatikko kainalossa kotiin. Uusi kiiltävä keitin omalle paikalleen pöydälle. Ja arvatkaa onko tässäkin sama vika? No on tietysti. Virtanäppäintä painamalla virta menee päälle ja sitä uudelleen painamalla se menee pois, vaan ei voi tietää milloin se menee omin päin uudelleen päälle. Eihän tämä periaatteessa ole iso ongelma, paitsi että menee turhaan sähköä kun se pitää tiettyä peruslämpötilaa kaiken aikaa päällä virran ollessa päällä, ja siis kuumentaa keitintä koko ajan. Ei ole iso ongelma senkään vuoksi, että laitteesta saa kaiken virran pois takakytkimestä hyvin yksinkertaisella ranneliikkeellä. Ihan piskuinen ärsytys siis vain siitä, ettei se edessä oleva kytkin välttämättä tottele käyttäjänsä käskyjä.

Muuten keitin toimii loistavasti. Hinta ei ole päätähuomaava vaan muutamalla satasella pääsee tämän ihanuuden omistajaksi. Toki onhan tämä täysin tarpeeton hyödyke sinänsä ja senkin rahan voisi kevyesti säästää mutta olin valmis maksamaan siitä ylellisyydestä, että saan aamulla nauttia hyvää ja laadukasta kahvia kotonani. Pidemmän päälle tulee helposti rahat säästetyksi takaisin kun ei enää kaihoa samalla tavalla erikoiskahveja kahvilasta. Ja kotona keitetty kahvi on taatusti kevyempi vaihtoehto.

Maidonvaahdotin toimii mainiosti. Olen hankkinut pienen yhden annoksen vaahdotinmaitokannun ja toisen vähän isomman jos pitää vaahdottaa isommalle porukalle samalla. Vaahdottaminen on helppoa ja nopeaa. Tunnen itseni likipitäen ammattilaisbaristaksi...no en, mutta olisi kiva oppia joitakin kikkoja, erityisesti miten maitovaahtoon saa kuvioita. Senkin ehtii vielä. Maitona suosittelen Valion kahvimaitoa, joka vaahtoaa täydellisen ihanasti ja helposti. Kahvinautintoon ei käy rasvattomat maidot vaan kunnon kahvi vaatii kunnon maidon.

Keitin on helppo pitää toimintakunnossa, eikä se vaadi ihmeellisiä toimenpiteitä. Toki maidonvaahdottimen suuttimet pitää huuhdella joka käytön jälkeen, jotta maito ei jumiudu suuttimiin. Sekään ei erityisen iso homma, kun siihen tottuu. Suositeltavaa tehdä perusteellisempi puhdistus tiettyjen käyttökertojen jälkeen.

Viimeisimpänä viimeisin kahvilöytöni Cafetorian Espresso Amigo, jossa on mieletön yhdistelmä Hondurasin ja Ethiopian kahvipapuja. Maussa voi etiketin mukaan aistia mm suklaan ja vviinirypäleen aromeja.
Suositellaan maitokahveihin, mihin voin yhtyä. Kahvin oma makeus tulee mainiosti läpi. Täydellinen makunautinto. Love it

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi Dolce macchiatossa :)

Toivon, että viihdyit sivuillani. Jätä kommenttisi, jos viihdyit, haluat kysyä jotain, lisätä jotain tai muuten vaan ilmoitella itsestäsi. Ciao