Maisema

Maisema

maanantai 8. kesäkuuta 2015

Helsinki on kaunis

Kotikaupunkini Helsinki on niin kaunis. Se on betonia ja asfalttia. Se on vihreitä puistoja. Se on kauniita kukkaistutuksia. Se on vanhoja rakennuksia, uusia rakennuksia, rakennustyömaata, valmistuneita työmaita ja paljon muuta.

Helsinki on merellinen kaupunki, jossa tuulee melkein aina. Mutta se on yleensä ihanaa suolantuoksua (no ei ihan aina todellakaan..ei ainakaan silloin kun yrität nauttia pyöräilystä tai juoksusta tai olet juuri saanut hiukset asentoon ja astut ovesta ulos tuulenpuuskaan, joka sekoittaa koko huolella laitetun pääsi..)

Helsinki on myös Haltialan peltoja, kukkaloistoa ja tuulessa huojuvia viljapeltoja. Helsinki on Viikin suojelualue ja monta erilaista saarta. Helsinkiin mahtuu käsittämätön rakennusarkkitehtoninen alue - Pasila ja monta muuta aluetta.

Kävellen ja pyöräillen näkee paljon enemmän kuin henkilöautosta, bussin ikkunasta tai junasta. Voit asua vuosia tietyssä paikassa ja yllättyä lähelläsi, aivan nurkan takana olevasta paikasta, johon oma reittisi ei vaan ole koskaan aiemmin osunut. Pitäisi muistaa poiketa rutiinireiteiltään ja myös toteuttaa aikeitaan tutustua uusiin kaupunginosiin - kävellen. Ottaa aikaa ja käteistä mukaan, ja poiketa pieniin tunnelmallisiin kahviloihin tai antikvariaatteihin jne. Tänä kesänä aion myös tehdä näin. 

Tässä muutamia kuvahetkiä alkukesän Helsingistä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi Dolce macchiatossa :)

Toivon, että viihdyit sivuillani. Jätä kommenttisi, jos viihdyit, haluat kysyä jotain, lisätä jotain tai muuten vaan ilmoitella itsestäsi. Ciao