Maisema

Maisema

sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Päivän asu ja Live Aid Lastensairaala 2017

Eilen järjestettiin Olympiastadionilla mittava hyväntekeväisyyskonsertti Uuden Lastensairaalan hyväksi tai kuten järjestäjät konserttiaa kuvailivat moneen otteeseen: Kiitoskonsertti. Lastensairaalan rakentamiseen tarvittavat varat on saatu jo kerättyä. Eilinen konsertti keräsi lipputuloilla yli miljoona euroa ja konsertin aikana lahjoitettiin vielä 2 miljoonaa lisää. Eivät varmasti mene hukkaan jos rakentamiskustannukset nousevat. Mutta hyvä, että uusi ja moderni lastensairaala saadaan rakennettua. Homman liikkeelle pannut Anne Berner on varmasti tyytyväinen, mikä näkyi kyllä hänen kasvoillaan konsertin aikana. Berner ja Heikki Paasonen juonsivat konsertin mallikkaasti koko viiden tunnin ajan.
Viisi tuntia oli pitkä aika. Live keikkaa pidensi se, että konsertti näytettiin livenä myös televisiossa ja netissä ja mainostauot ja videoidut haastattelut kuuluivat ja näkyivät myös stadionilla. Paikalle saapuneiden kannalta se kieltämättä laski tunnelmaa. Konserttitunnelmaan olisi toivonut melko tauotonta hyvää musiikkia. Konsertti oli tehty 100% vapaaehtoisvoimin: yksikään esiintyjä ei veloittanut mitään, yksikään lavakamaa toimittanut ei veloittanut mitään ja vapaaehtoiset olivat kasanneet lavan ja järjestivät toiminnan muutoinkin. Yleisöäkin toivottiin purkuhommiin keikan päätyttyä.

Keikan alku vaikutti puuduttavalta, vaikka sitä piristi mm Elastisen ja Robinin energinen yhteissessio. Puolen välin jälkeen saatiin sitten tunnelmaa ylöspäin, kun lavalle astui mm Sunrise Avenue, joka veti pari tunnetuinta kappalettaan varmoin ottein. Sitten Adam Lambert lauloi yhden laulunsa omaan tyyliinsä, minkä yleisö otti kohteliaasti vastaan...potin räjäyttikin sitten Lambertin jälkeen Robin, jonka Boom Kah sai yleisön hyppimään villisti. Vielä loppuhuipennuksena Jari Sillanpää tanssitti Gangnam stylea...Konsertista jäi siis kaiken kaikkiaan kuitenkin hyvä fiilis, vaikka kesäsää olikin varsin hyinen ja viisi tuntia tuulisessa viileässä säässä vaatikin veronsa. Villasukat jalkaan kotona ja kuumaa juotavaa. Onneksi olkoon projektille. Nyt vain toivotaan, ettei vastoinkäymisiä tule rakentamisessa ja sairaala pääsee avaamaan suunnitellusti parin vuoden kuluttua.


Päivän asukuvat samaan: tilasin Me&I:n alesta lehmuksenvihreän Regimental jacketin, johon vaihdoin vähän näyttävämmät napit. Mukavaa puuvillaa ja kuitenkin riittävän ohut. Hauska malli, jossa edestä lyhyempi ja napakampi leikkaus. Voi pitää auki tai napittaa kokonaan kiinni. Rennompi esim juuri valkoisen alaosan kanssa ja tiukempi ote vaikka tummansinisten tai mustien housujen kanssa. Voisi kokeilla myös vaikka sifonkihameen kanssa? Tai yhdistää jonkun pidemmän hameen kanssa tms.Vielä mainitsen ja kehun Yrjönkatu 12 sijaitsevaa Nappitaloa. Loistava pieni erikoisliike, josta löytyy varmasti napit tai nauhat joka lähtöön. Tyylikäs ja selkeä esillepano ja osaava myyjä. Suosittelen lämpimästi. Nappejakaan kun ei enää tahdo löytyä oikein mistään. Lama näkyy valitettavasti myös erikoistarvikkeissa: tavaratalojen yms ei kannata enää ylläpitää tarjontaa, ja joutuu oikein kunnolla etsimään tarvitessaan. Nappitalosta tuli kyllä itselleni ihan suosikkiliike.


Sijaitsee Dianapuistoa vastapäätä eli aivan keskustassa.


Mukavaa sunnuntaita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi Dolce macchiatossa :)

Toivon, että viihdyit sivuillani. Jätä kommenttisi, jos viihdyit, haluat kysyä jotain, lisätä jotain tai muuten vaan ilmoitella itsestäsi. Ciao