Maisema

Maisema

perjantai 19. kesäkuuta 2015

Hyvää juhannusta

Ihanaa juhannusta kaikille. Sää on mitä on eikä meistä kukaan voi sille mitään. Vettä sataa ja tuulee ja sääennustus lupasi ukkostakin. Jollain tavalla ukkonen tuo tähän jopa juhlavuutta. Olen aina rakastanut ukkosta (ainakin silloin jos olen sisällä jollain tavalla suojassa). Mitä huumaavampi pauhu, sen parempi. Keskellä yötä valkoisena hehkuva taivas voi kyllä alkaa ärsyttämään, koska on niin valoisaa, ettei millään saa enää unta ja jatkuva räiske hairitsee uneen vaipumista samalla tavoin mutta aika harvoin ukkosesta on niin paljon haittaa.
Aamun verkkohesarissa oli mainio osa, jossa muutama Suomessa asuva muualta kotoisin oleva bloggari oli kirjoittanut kokemuksiaan suomalaisesta juhannuksesta. Suosittelen lämpimästi. Hersyvää huumoria ja vastaa varmaan aika monen suomalaisenkin ajatuksia. Seuraavassa otteita parhaista paloista :)

Cai Weaver, joka on 28-vuotias tohtorikoulutettava ja kirjoittaa dirtycarsmillioncows.com -blogia, kirjoitti mm, että "tuntui kuin olisin joutunut Game of Thrones -televisiosarjaan: Meidän on mentävä pohjoiseen. Kesä on tulossa".

..."olisimme mökillä. Meillähän olisi sentään sähköt ja vesi. "Ei ole", minulle kerrottiin. Hämmennykseni alkoi muuttua masennukseksi. Puhelimessani ei ollut virtaa, ja kannettava tietokoneeni oli kotona. Seuranani olisivat vain sanomalehti kielellä, jota osasin hädin tuskin lukea ja vähäpukeinen mies sekä hänen isoäitinsä, joka osasi vähemmän englantia kuin minä suomea. Olin kauhuissani."

Ja vielä: "Hiljaisuus oli aavemaista: aivan kuin joku olisi vienyt paikasta kaiken elämän ja jättänyt vain puut ja kasvit."


Kaikella rakkaudella kaikille mökillä olijoille. Nauttikaa pitkistä vapaista tai lomasta, jos se on jo alkanut. Kyllä minäkin mökillä viihdyn mutta onhan tämä juhannus aikamoista joukkohysteriaa, kun kaikki tungeksivat ensin kauppoihin ostamaan ruokaa enemmän kuin kukaan jaksaa syödä, sitten ajetaan kamalissa ruuhkissa samaan suuntaan, paistetaan makkaraa, juodaan ja saunotaan...ja sitten tungeksitaan taas samoissa kamalissa ruuhkissa takaisin kotiin leikkaamaan nurmikkoa kotipihassa. Oma unelmani olisi omistaa talo meren rannalla ja purjevene siihen omaan rantaan. En tarvitsisi mökkiä, paitsi ehkä pohjoiseen.

Lämpimin terveisin ystävilleni, joista joku on mökillään pohjoisessa, toiset lähempänä etelää. Toivottavasti hyttyset ja mäkäräiset eivät syö ja yötön yö hellii.

Joillekin tämä juhannus on tuonut yllätyksiä, ikäviäkin sellaisia ja ajatukseni ovat heidän luonaan. Iso halaus. Elämä kantaa ja jokainen päivä on uusi. Meille ei anneta enempää kuin jaksamme kantaa, vaikka joskus tuntuu, etteivät voimat riitä enää mihinkään. Auttavia käsiä ja kuuntelevia korvia on yllättävän paljon kun vain uskaltaa puhua surut ulos.

Nautitaan siis. Glad midsommar.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi Dolce macchiatossa :)

Toivon, että viihdyit sivuillani. Jätä kommenttisi, jos viihdyit, haluat kysyä jotain, lisätä jotain tai muuten vaan ilmoitella itsestäsi. Ciao