Maisema

Maisema

torstai 4. kesäkuuta 2015

Naisten ilta - #Mikrogaala

Vietimme ihanien ystävien kanssa Naisten iltaa Tukikummien Mikrogaalan merkeissä.  Naisten iltaa koska kesä alkoi - ainakin kalenterin mukaan ja valehtelematta ainakin tänään täällä Hgissä oli ihan mukava keli, jos unohtaa kovan tuulen.

Kohotimme siis maljan ja toisenkin kesän ja toistemme kunniaksi. Minusta on ihanaa järjestää illanistujaisia milloin milläkin verukkeella ja saada ystäviä kylään. Kiireisen arjen keskellä valmistelut saattavat jossain vaiheessa vähän uuvuttaa ja suunnittelu tuppaa jäämään ihan viime tippaan mutta siltikin nautin tästä. Kaikki kutsutut eivät aina ehdi omilta kiireiltään mutta ei se haittaa. 

Mikrogaala on pienimuotoinen varainkeräys Tukikummien hyväksi. Tukikummit http://www.tukikummit.fi toimii syrjäytymisvaarassa olevien nuorten hyväksi. Yksityiset henkilöt ja yritykset ja instituutiot lahjoittavat varoja , jotka ohjataan sellaisenaan Diakoniatyön kautta nuorille. Kyseessä on täysin vapaaehtoistoimin toimiva taho, joka kerää varoja, jotka menevät lyhentämättömänä kohteeseensa.

Varoilla maksetaan esim nuoren harrastusmaksu.  Mikrogaala ja lahjoituslipas on helppo perustaa tukikummien omalla nettisivulla ja lahjoitukset hoidetaan suoraan oman verkkopankin kautta lahjoituslinkin kautta. Kuka tahansa meistä voi perustaa oman lahjoituslippaan ja linkittää sen esim someen ja haastaa ystävät ja tutut mukaan. Meidänkin Naisten iltamme saldo tilitetään Tukikummeille oman lahjoituslippaani kautta. Minä henkilökohtaisesti tiedä kuka on lahjoittanut ja mitä. Näen ainoastaan muiden lahjoittajien kanssa kokonaissumman. En edes halua tietää enkä valvoa, vaan kukin lahjoittaa jos voi ja haluaa ja juuri niin vähän tai paljon kuin haluaa. Lahjoitukset ovat täysin vapaaehtoisia. 

Meillä oli toivoakseni kaikilla varsin hauskaa ja kesäinen tunnelma alkaa tarttua itse kuhunkin. Kesälomat siintävät jo mielissä ja hyvä olo on tarttuvaa. Suosittelen lämpimästi illanvieton järjestämistä. Tarjottavia voi keksiä itse, selailla kaapissaan olevia reseptikirjoja ja -vihkoja tai selailla netistä esim hakusanalla illanistujaiset tms. Vaihtoehtoja on tuhansia.

Naisten illan menu oli seuraava:

Ranskalainen kinkkupiirakka
Feta-pinaattipiirakka
raparperitrifle
Fazerin sinisiä
keksejä
Vaahtokarkkeja
Proseccoa
Kivennäisvettä
yms
feta-pinaattipiirakka

pohja
75g margariinia
2 1/4 dl hiivaleipäjauhoja
1,5 dl perunasosetta

Pohjan aineet sekoitetaan keskenään

täyte
450g pakastepinaattia
100g purjoa
2 tl öljyä
200g fetaa
2 dl raejuustoa
1/2 dl maitoa
1 kananmuna
1 rkl perunajauhoa
1 tl mustapippuria
1/2 tl muskottipähkinää

Pilko purjo ja kuullota öljyssä
Lisää sulatettu pinaatti, juustot ja mausteet ja hauduta tasaiseksi.
NOsta seos jäähtymään, sekoita maito ja muna ja perunajauho ja lisää pinaattiseokseen.
Painele taikinapohja vuoan pohjalle ja reunoille ja kaada täyte pohjan päälle.
Paista 180 asteessa n 40 minRaparperitriflen ohjeen kirjoittelen pian. Sekin oli järkyttävän hyvää ja todella helppo valmistaa..


Kyllä ystävien tapaaminen on vaan niin vapauttavaa. Suosittelen millä verukkeella hyvänsä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi Dolce macchiatossa :)

Toivon, että viihdyit sivuillani. Jätä kommenttisi, jos viihdyit, haluat kysyä jotain, lisätä jotain tai muuten vaan ilmoitella itsestäsi. Ciao