Maisema

Maisema

sunnuntai 31. elokuuta 2014

Banaanikärpästen tuho

Banaanikärpäset saa muuten niin järkevän ihmisen aivan tärviölle. Suunnattoman ärsyttävää, kun keittiössä lentelee vaaleanruskeita pieniä siivekkäitä ja tuntuu, että ne vaan tulevat jostain ja viipyvät juuri niin kauan kuin niitä huvittaa.

Selkein tapa päästä niistä eroon olisi tietysti se, että pöydillä ei olisi mitään hedelmiä tms. Jos kuitenkin hedelmät eivät esim mahdu jääkaappiin, on niitä pakko säilyttää pöydällä. Lisäksi ainakin omasta mielestäni jääkylmä omena on kammottava syödä..

Roska-astioissa ei saisi olla mitään. Juu, ei tietenkään. Suora jäteputki sitten vaan keittiöstä ulkoroska-astiaan. Vaikka veisi roskat päivittäin ulos, houkuttaa astia jo noita superärsyttäviä banaanikärpäsiä. Jotain pitää siis keksiä. Tässäkin kodissa on kokeiltu ties mitä banaanikärpäspyydyksiä mutta nyt tärppäsi! Jiihaa ja hellät tunteet. Kuolema banaanikärpäsille.

Luin jostain nettilehdestä, että viinietikka ja astianpesuaine toimivat. Ja pakkohan sitä oli kokeilla, kun hermo menee noihin pikkutyyppeihin. Pahimmillaanhan sen lisäksi, että pelkästään niiden lentely ottaa hermoon, ne kakkivat valkoisen katon läikikkääksi, samoin keittiön ovet yms. Onko ärsyttävämpää?

Eli balsamiviinietikkaa loraus astian pohjalle, sitten vähän astianpesuainetta, jotta se rikkoo etikan pintajännityksen ja kärpäset pääsevät hukkumaan. Astian päälle kelmua, johon pitää pistellä pieniä reikiä, joista pikkupirulaiset pääsevät sisään hukkumisastiaan, mutta niin pieniä, etteivät enää pääse takaisin. Ja TOIMII! Yhden vuorokauden saldo on jo ainakin 20 hukkunutta.. Loput luulevat olevansa älykkäämpiä mutta eiköhän nekin pian löydy samaisesta astiasta.

Laitoin myrkkyliemeni Villeroy&Bochin kauniisen pieneen lasiastiaan, koska eihän myrkynkeittäjättären ansan tarvitse ruma olla. Täytyyhän sitä katsella keittiössään kaiken aikaa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi Dolce macchiatossa :)

Toivon, että viihdyit sivuillani. Jätä kommenttisi, jos viihdyit, haluat kysyä jotain, lisätä jotain tai muuten vaan ilmoitella itsestäsi. Ciao