Maisema

Maisema

maanantai 25. elokuuta 2014

Vinkkejä matkailijalle

Ajattelin jakaa omia reissuvinkkejäni. Eivät ne ydinfysiikkaa ole tai omia keksintöjäni muutenkaan mutta hyväksi havaittuja reissuissa. Mitä enemmän reissaa lyhyempää tai pidempää matkaa, sitä enemmän arvostaa helppoutta kaikessa matkan varaamisesta matkatavaroihin.


Itse matkustamiseen varaan mielellään mahdollisimman mukavat ja helpot vaatteet. Viimeksi vkloppuna päälle valikoitui Guessin neule, Burberryn huivi, Tom Tailorin mainiot joustavat farkut ja ihanat Gaborin kengät. Kengät pitää ehdottomasti olla mukavat jalassa, eikä haittaa jos niitä kehtaa katsellakin. Näin juuri yhdessä lehdessä hauskat tyylikkäät lenkkitossut, joita voisi ajatella myös reissuun.
 


En mene tässä postauksessa matkojen varaamiseen netissä, mikä on ihanoma juttunsa. Ihan pörssikauppaan verrattavaa touhua, minkä olen todennut jo aiemmin. Hinnat muuttuvat kuin karjamarkkinoilla.

Itse käytän nykyään suht paljon julkisia liikennevälineitä: junaa, bussia ja lentokonetta. VR:llä on omille asiakkailleen suunnattu Veturi, josta voi hyvällä onnella saada aikuisen junalipun esim Hki-Tku välille viidellä (5) eurolla! Nykyjunat Intercity ja Pendolino ovat erityisen mukavia matkustaa, ainakin vuoroilla, joilla ei ole palaavia risteilymatkustajia tai muuten juna tupaten täynnä. Lasten kanssa varaan useimmiten ns perhehytin, jossa saamme matkustaa aivan rauhassa. Lippu kannattaa siis metsästää viikkoa, paria ennen matkaa, jolloin sen saa melo varmasti hyvään hintaan, jos ei jopa tuohon supersäästöhintaan. Ja matkan aikana voi mainiosti tehdä töitä halutessaan, koska pelit ja vehkeet saa pistokkeeseen ja pienellä pöydällä saa laskutilaa halutessaan.

Matkatavarat pakkaan melkein poikkeuksetta kotimaan matkoillakin Samsoniten Spinner lentolaukkuun. Ko matkalaukku oli melko hintava hankinta mutta maksanut itsensä moninkertaisesti takaisin. Halusin ehdottomasti markkinoiden kevyimmän matkalaukun, joka on kuitenkin laadukas ja toimiva. Ehdottomasti neljäpyöräinen jotta sitä voi vetää pystyasennossa vierellään. Kantokahva löytyy sekä lyhyeltä että pitkältä sivulta. Vetoketju on rtpimiva ja sisältä matkalaukussa on kaksi osaa, joista toisessa on ns normaali osa, johon saa tavarat laukun omiin hihnoihin. Toisella puolella on kangaspäällysteinen, vetoketjulla suljettava osa. Lisäksi pieni vetoketjuosio pikkutavaroille. Olen tällä ko matkalaukulla reissannut viikon etelän matkankin, ja hyvin mahtui.



Edellyts on tietysti em kabiinilaukkumatkalle, että reissussa on vain ja ainoastaan kevyitä rypyttömiä vaatteita. Laukku ei voi olla täynnä painavia puuvillavaatteita, vaan hyvin pieneen tilaan meneviä ja helposti pestäviä vaatteita. Ja sitten on hyvä muistaa, että jokainen tuppaa pakkaamaan vaatetta vähän jokaiseen mahdottomaankin tilanteeseen. Mieluummin hyvä peruspuvusto, jota voi höystää sopivin asustein. Etelän matkaan tuskin tarvitset kuitenkaa juuri muuta kuin shortsit/hameen ja muutaman topin ja ehkä neuleen?  Joku siistimpi mekko illalliselle, ja laadukkaat nopeasti kuivuvat bikinit. Aurinkovoiteitakaan ei välttämättä tarvitse raahata Suomesta, koska joka ikinen matkakohde tursuaa niitä, joskin kovilla katteilla. Huom, omat lääkkeet mukaan. Mutta nekään ei vie turhaa tilaa eivätkä yleensä painakaan juuri mitään.

Kosmetiikan suhteen hanki laadukkaat matkapakkaukset. Itse suosin Dr Hauschkaa myös matkustaessani. Kotiin palatessaan ei tarvitse tuoda mitään takaisin, koska viikon matkalla matkapakkaukset tulee juuri sopivasti käytettyä loppuun. Lentokenttien turvatarkastuksissa Dr Hauschkan oma matkapakkaus pitää vaan jättää kotiin ja siirtää sisältö näihin mainipihin ja edullisiin läpinäkyviin kosmetiikkapusseihin. Nekin maksavat itsensä takaisin hyvin nopeasti ja kestävät.



Kotimaan reissuilla kannan mukanani hyvin usein omat shampoot ja hoitoaineet mutta kauemmas mennessäni käytän joko hotellin omia tuotteita tai sitten hankin kohteesta omat.  Hiuslakkapullo onkin sitten hyvin usein hankalampi, ja siitä pyrin ottamaan mukaan matkakokoisen pullon, jotta on edes jokin lakka olemassa ensimmäiseksi päiväksi. Jostain syystä kuitenkin muuten hyvän hiuslakkamerkin matkakoko voikin tuntua kuin ihan eri tuotteelta ja onkin täysin susi matkakohteessa. Tämä Moroccanoilin lakka on poikkeuksellisesti hyvä myös matkakokoisena tuotteena.

Ehdoton matkavaruste on kuulokkeet kännykkään tai ipadiin tai ipodiin tai muuhun musiikkilaitteeseen tai vastaavasti korvatulpat, jotta voi sulkea muut äänet ulkopuolelle. Muutamankin tuskallisen lennon lentänyt eitoivottavien äänten ympäröimänä-ei koskaan enää.

Lisäksi pidän siitä, että voin ottaa kengät pois ja vetäistä joko villasukat tai lentosukat jalkaan. JA yhtään pidempään istuessani puhallettava niskatuki.

Bon voyage

Aivan supermatkavaate on myös pienenpieneen tilaan pakattavissa oleva ohut untuvatakki! Ei paina mitään ja voi nopeasti sulloa omaan kuljetuspussiinsa, ja on lämmintä mukana.

😊

1 kommentti:

  1. Tuo Lumin laukku on ihana! Eikö tuo sävy ole sand? Minulla on myös sävyä sand oleva supermarket bag koossa M :) olen tykännyt hurjasti.

    VastaaPoista

Kiitos vierailustasi Dolce macchiatossa :)

Toivon, että viihdyit sivuillani. Jätä kommenttisi, jos viihdyit, haluat kysyä jotain, lisätä jotain tai muuten vaan ilmoitella itsestäsi. Ciao