Maisema

Maisema

maanantai 15. joulukuuta 2014

Adventtisunnuntain glögikutsut


Helsingin City-Centerin valokoristeet leijuvat sadunomaisesti ilmavassa keskustilassa. Ihana fiilis aamulla kävellä töihin näiden ohi


Kutsuin ystäviäni facebookin ja puhelimen luettelon kanssa glögille ja piparille sunnuntaina. Ideana oli että ovet avautuivat klo 12 ja kukin oli tervetullut omien aikataulujensa mukaisesti klo 18 asti.  Ilahduttavan moni löysi aikaa joulukiireidensä lomassa ja tuli käymään.  Kiitos ystävät, oli ihana nähdä teitä ja kuulla pikaisesti kuulumisia.

Ja koska kukin tuli eri aikaan, oli mahdollisuus jutella vähän jokaisen kanssa. Suosittelen. Joskin huomasin, että kuusi tuntia oli hivenen pitkä aika. Kolme-neljä tuntia toimii varmasti paremmin.

Itse tarjoilujen osalta ei tarvitse ottaa stressiä, koska glögin/ joulukahvin kanssa riittää pienet purtavat. Vähän suolaista ja pientä makeaa. 

Itsetehtyä saaristolaisleipää ja kylmäsavulohitahnaa
taatelileivoksia
Nyåkersin mainioita pipareita
valmis pähkinälajitelma Stockalta

Taatelileivokset ovat muisto lapsuuden jouluista. Äiti teki ja tekee näitä vieläkin joulunaikaan. Ja ne ovat kyllä erittäin hyviä. Pakko jakaa resepti muillekin. Taateleiden maku sopii jouluun. Se ei ole liian läpityöntävä eikä liian makea. Ja leivosten tekeminen on suhteellisen helppoa

TAATELILEIVOKSET

1-2 pkt kivettömiä taateleita (valitse mahdollisimman pehmeitä, helpompi käsitellä)
3 dl kiehuvaa vettä
150g voita
2 dl sokeria
2 munaa
2 tl vanilliinisokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa

kuorrutus:

100g voita
2 dl fariinisokeria
3/4 dl kermaa
2 dl kookoshiutaleita

itse teen kuorrutuksen aina kaksinkertaisena, koska se vaan on NIIN hyvää :)

Leikkaa taatelit pieniksi kuutioiksi, pane kulhoon ja kaada kiehuva vesi niiden päälle. Sekoittele välillä ja anna jäähtyä.

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sihtaa ne voi-sokeri-munavaahtoon, sekä lisää myös taateliseos.

Levitä taikina reunalliselle uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista levyä 175 asteessa 30 minuuttia. 

Sulata kuorrutusta varten kattilassa voi, lisää muut aineet ja anna kiehua muutama minuutti.  Levitä kuorrutus levyn päälle ja laita levy vielä 5 minuutiksi uuniin.  Leikkaa levystä nelikulmaisia leivoksi tarpeen mukaan. Sopii myös pakastettavaksi.


Mukavaa alkavaa viikkoa






2 kommenttia:

  1. Tosi hyvä idea antaa tuollainen "vapaa kutsu", aikaraja jonka puitteissa pistäytyä. Täytyypä joskus kokeilla! :) Ihanan näköisiä tarjoiluita. Rauhallista joulua sinulle ja kaikkea hyvää vuodelle 2015! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli toimiva systeemi: vieraita tiputteli tasaisesti joten ehti juttelemaan jokaisen kanssa jotain. Rauhallista joulua sinullekin :)

      Poista

Kiitos vierailustasi Dolce macchiatossa :)

Toivon, että viihdyit sivuillani. Jätä kommenttisi, jos viihdyit, haluat kysyä jotain, lisätä jotain tai muuten vaan ilmoitella itsestäsi. Ciao