Maisema

Maisema

lauantai 20. joulukuuta 2014

Hemmottelulahjoja läheiselle
Silmiini osui loppuviikosta viime vuoden Iltalehden tai Iltasanomien artikkeli, jossa oli lueteltu aika hyviä ideoita joululahjoiksi läheiselle.

Jos on hankaluuksia keksiä lahjaa eikä innosta ostaa esimerkiksi kirjaa, joka sinänsä on kirjaihmiselle mainio lahja, voisikin miettiä omatekoista lahjakorttia ja antaa jotain henkilökohtaista. 

Nykyajatteluun istuisi muutenkin ajatus enemmän aineettomasta lahjasta kuin materiasta. Riippuu tietysti aina saajasta ja toki myös antajasta. Mitään ainoaa ja oikeaa ohjenuoraa ei ole olemassa.

Lapsille ja vaikka kummilapsille voisi antaa aikaa: lahjakortti vaikka viikonlopuksi luoksesi? Monilla lapsillakin on kaikkea. Toisaalta jos jossakin perheessä on tiukempaa, voisi joko kysyä suoraan mitä tarvittaisiin tai sitten miettiä jotain tarpeellista. Olen itse esimerkiksi ollut liikuttunut miten hyvin kummipojalleni on aina kelvannut kummitädin valitsemat puserot yms. Ja muistan itsekin lapsuudestani miten ihanaa oli vetää päälleen juuri kummitädiltä tulleita vaatteita. Tai ne mummon kutomat sukat.. rakastin niitä jo lapsena ja antaisin nyt aika paljon jos mummo olisi elossa ja sieltä tulisi taas ne rakkaudella kudotut sukat. Osaan itsekin sukkia tehdä ja pitänee alkaa jatkaa perinnettä ja alkaa tekemään niitä sukulaislapsille mutta ei se ole sama itselleni kuin ne mummon sukat. Kaikkea ei siis todellakaan tarvitse ostaa ja jotenkin haluaisin omillekin lapsilleni opettaa että kaikkein tärkeimmät asiat eivät ole rahalla ostettavia.

Mainitsemassani artikkelissa oli mm seuraavia ideoita:

Itse leivottu sydänleipä (tai jotain muuta toisen mieliruokaa tai -leivonnaista). Pakkaa kauniiseen rasiaan ja kirjoita kaunis saateteksti.

Villasukat

Lahjakortti. Olisipa ihanaa saada esimerkiksi 10 x hierontakortti. Arki on jotenkin niin kiireistä, että jos pysähdyttäisiin hetkeksi lähelle....ja nyt siis riittää ihan se kotoinen hieronta, eikä tarvita kalliita lahjakortteja kaupungin maineikkaammalle lihasten rusentajalle.

Lupaus matkasta... vaatii jo vähän käteistä tai joustavan luottokortin mutta ei tarvita silloinkaan valmista matkalippua vaan esim että lähdette vaikka johonkin lähelle yhdessä. Kuinka usein matkan etsiminenkin on kiireistä ja toinen haluaa enemmän jne. 

Jotenkin juuri tässä elämäntilanteessa em lahjat liikuttaisivat paljon enemmän kuin kiireessä kaupasta ostettu kallis hajuvesi tai kalliit alusvaatteet, joita en kyllä sinänsä yhtään ylenkatso enkä niistäkään pahastuisi mutta itse mietitty ja tehty olisi vielä läheisempi.Ja mitä kiireisempi arki, sen iloisempi yllätys esim saada jouluaamuna kahvi vuoteeseen. Pienet eleet etenkin lapsiperheiden kiireisessä arjessa tulevat kyllä huomatuiksi.

Pieni ele on myös antaa perheelle lapsenhoitolahjakortti. Ne tulevat usein tarpeeseen :) Eivätkä maksa kuin aikaasi. 

Omat lahjat on hankittu ja laitettu jo postiinkin. Toivottavasti rakkaat kummilapseni saatte omanne ajoissa. Kummitädillä oli taas ihan vähän kiire. Lapset ovat käyneet koulun joulujuhlassa, saaneet todistuksensa ja nyt alkaa joulun aika. Ruokaostokset vielä edessä mutta en ota stressiä: kaiken saa valmiina, ja tärkeintä on nauttia ja olla onnellinen. Kaikki muu on toisarvoista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi Dolce macchiatossa :)

Toivon, että viihdyit sivuillani. Jätä kommenttisi, jos viihdyit, haluat kysyä jotain, lisätä jotain tai muuten vaan ilmoitella itsestäsi. Ciao