Maisema

Maisema

tiistai 2. joulukuuta 2014

Kukat tekevät joulun

Kukat todellakin tekevät joulun-ainakin minun jouluni.  Olen vuosia ja vuosia tehnyt itse oman ison kukka-asetelman. Joka vuosi hieman erilaisen mutta joka vuosi siitä alkaa varsinainen jouluaika.

Ostin kauan sitten esikoisen syntymän jälkeisenä jouluna paikallisesta kukkakaupasta kauniin ison asetelman, ja aluksi yritin jäljitellä sitä, kunnes luovuin jäljittelemisestä ja aloin tehdä asetelmia fiiliksen mukaan.

Viime vuosina olen tehnyt pääsääntöisesti asetelmia,joiden pääväri on ollut valkoinen. Ja sen lisäksi paljon vihreää. Viime vuonna jouduin vaihtamaan jopa osan kasveista ennen joulua, koska osa yksinkertaisesti vain kupsahti kesken kaiken. Mikä pettymys.  Tänä jouluna toteutin osittain itse asiassa viime joulun toiveeni eli orkidea-asetelman. Tämäkin asetelma syntyi viime kädessä vasta puutarhalla tepastellessani: katselin mitä kasveja oli tarjolla ja myös vähän katselin mitä ammatti-ihmiset olivat saaneet aikaan, ja tein lopullisen päätöksen vasta puutarhassa.

Yllättävää muuten oli miten paljon oli nimenomaan valmiita asetelmia, ja etenkin miten paljon niissä oli ylimääräistä hörhellystä. Itse en sellaista kaipaa ja vähän yllätyin miten vähän oli luonnollisempia asetelmia. Lisäksi yllättävää oli, ettei kaikkia valmiissa asetelmissa olevia kasveja ollut lainkaan saatavissa sellaisenaan, vaan ainoastaan asetelmissa. Lisäksi olisi ollut mukavaa saada esim mehikasvi ilman glitteriä... mutta en valita, valikoima oli tästäkin huolimatta laaja ja sain mitä halusin. Tai ehkä halusin mitä sain...

Jouluun ehdottomasti siis kuuluvat kukat, ja niitä saa olla vähän joka pöydällä. Ei liioitellusti mutta useampi pienempi asetelma ison lisäksi. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi Dolce macchiatossa :)

Toivon, että viihdyit sivuillani. Jätä kommenttisi, jos viihdyit, haluat kysyä jotain, lisätä jotain tai muuten vaan ilmoitella itsestäsi. Ciao