Maisema

Maisema

tiistai 3. joulukuuta 2013

Ruma sähkökaappi hankalassa eteisessä

Sähkökaappi -usein melko epäesteettinen esine. Miksei sen suunnitteluun panosteta? Palovaroittimiakin saa eri malleissa ja sävyissä.. Sähköjohtojen sijainti ja funktionaalisuus lienee oleellinen seikka sähkökaapin sijoittamisessa mutta onko sen ruman kapistuksen ihan pakko olla hankalasti?  

Katselin nykyistä sähkökaappia melko kauan, ja lopulta tulin siihen johtopäätökseen, että koska sitä ei voi siirtää eikä poistaa, se pitää joko naamioida tai sitten sitä pitää korostaa. Googlailin tovin ja osuin sivustolle, jossa oli erittäin kauniisti toteutettu idea, jonka nappasin siltä istumalta itselleni. En valitettavasti onnistunut nyt löytämään sitä uudelleen, jotta olisin voinut osoittaa kiitokset sille, jolle ne kuuluvat mutta idea ei siis alunperin ole minun. Kiitos idean alkuperäiselle kirjoittajalle.

Sähkökaappi on nyt muuttunut kalenteriksi. Tilasin mustaa liitutauluteippiä/kontaktia ja ohuen valkoisen liitutaulutussin. Mittasin sähkökaapin ja sommittelin kalenteriluukkujen koot sekä leikkasin tarvittavan määrän paloja. Pienen harjoittelun jälkeen tarrat olivat paikoillaan, ensimmäiset merkinnät kirjoitettu ja sähkökaappi "kadonnut"


Sähkökaappi ei enää ensimmäisenä näytä sähkökaapilta :) Kuvaan ehti myös Olga, musta itämainen kissamme


Vielä tilasin alemmassa kuvassa vilahtavan Kartellin mielettömän kauniin Bloom S2 valaisimen (josta oma postaus) antamaan kaunista hyvää valoa sekä Pappelinan shamppanjan sävyisen muovisen pitkän ja kapean maton!

Miksi panostaa eteiseen? Siksi. Siksi,että eteinen on ensimmäinen huone,johon sekä talon oma väki että vieraat tulevat. Siitä tulee joko hyvä ja seesteinen mieli,joka antaa myös ajatuksen siitä, mihin on tulossa tai sitten tunnelma on mitäänsanomaton tai jopa sotkuinen jos tavaroille ei ole omaa paikkaa. Lisäksi eteinen voi olla keskellä asuntoa, kuten meillä, jolloin se vaikuttaa koko asunnon ilmapiiriin.

Tässä tullaan myös blogin perusideaan: onko valintojen oltava ehdottoman järkeviä ja käytännöllisiä vai voiko valintoja tehdä myös siksi, että niistä tulee hyvä mieli ja että ne ovat kauniita? Vastaus voinee olla erilainen jos kysytte minulta tai puolisoltani :)

Meillä oli eteisessä ehdottoman toimiva, mutta ah NIIN tylsä ja ruma tumma pitkä eteismatto. Se oli energiaa nielevä, ja kapeassa eteisessä tumma matto nieli myös kaiken valon. Onko ruotsalaisen Pappelinan liki valkoinen shamppanjan sävyinen (!!!) muovimatto järkevä ratkaisu? ON. Se on valoisa ja ylellinen. Se on positiivinen.

Olenko hassu? No en. Koska se on muovinen, sen voi pyyhkiä kostealla, voi imuroida ja jopa pestä koneessa tarvittaessa. Riittävän raskas jotta ei liiku paikoiltaan yhtenään, ja mainitsinko jo, että se on todella kaunis :)


Kartellin Bloom S2 valaisin puolestaan on yksi kauneimmista valaisimista ikinä. Valaisin koostuu lukuisista pienistä muovisista jääkiteistä ja antaa ihanaa kirkasta valoa, säteilee kattoon ja seiniin kiteiden välistä. Olisin voinut vain maata lattialla ja ihastella valaisinta se jälkeen kun puolisoni sen kattoon kiinnitti.


Eteinen on nyt aidosti miellyttävä huone, eikä vain pakollinen hankala välitila. Lisäsin vielä Riviera Maisonin kauniin kurpitsalyhdyn lipaston päälle. Pidän kukkia siinä mahdollisimman usein, jotta kaunis tunnelma säilyy. Olen tyytyväinen








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi Dolce macchiatossa :)

Toivon, että viihdyit sivuillani. Jätä kommenttisi, jos viihdyit, haluat kysyä jotain, lisätä jotain tai muuten vaan ilmoitella itsestäsi. Ciao