Maisema

Maisema

lauantai 7. joulukuuta 2013

Rumat ne vaatteilla koreilee

Kuka näin on mennyt sanomaan? Mistä ihmeestä tulee se suomalainen asenne, että nöyrä pitää olla, ei saa olla ylpeä itsestään tai että pitää kääntää toinenkin poski jos joku menee läimimään ensimmäisen mustelmille? Liki kalvinistinen maailmankuva, jonka mukaan tasapäistetään koko valtakunta yhden näkemyksen alle? 

Sallitaanko kuitenkin kaikille persoonallinen pukeutuminen? Sallitaan myös kaunis pukeutuminen. Kauniisti pukeutuminen ei kuitenkaan automaattisesti tarkoita kalliita vaatteita.  Mutta se vaatii kyllä oman tyylin löytämistä.  Ja kun sen on tunnistanut, alkaa tyylinmukaisten vaatteiden etsiminen.  Se vaatii hyvin usein aikaa ja vaivaa.  Muoti saattaa ajoittain kulkea aivan vastavirtaan kuin mikä olisi oma tyyli.  Ja sitten ehkä vuosienkin odotuksen jälkeen yhtäkkiä löytääkin omanlaisiaan vaatteita jälleen kaupasta.  

Vaatteita pitää myös osata kantaa.  Jos ei olla mallinmitoissa, ja arkaillaan jonkun tietyn osan korostamista, niin voidaan mainiosti käyttää sellaisia vaatteita, jotka armeliaasti peittävät itselleen arat kohdat.  Siltikin voi ylväästi olla sitä mitä on.

Harva meistä on myöskään luonnonkaunis, vaan pitää hiukan avittaa luontoäitiä.  Ja vaikka olisi objektiivisestikin arvioiden kaunis, nainen on harvoin tyytyväinen itseensä sellaisenaan.  Lisäksi itselleen sopivien vaatteiden lisäksi pitää osata korostaa parhaita piirteitään ehostuksella.  Kulmat saattavat olla vajaat, ja pitää kulmakynällä parannella.. Toisella on jumalaisen kauniit siniset silmät, joita voi korostaa omilla väreillä, tai ruskeat jne.

Soisin jokaiselle naiselle ja miehelle, tytölle ja pojalle edes jonkun ihmisen, joka muistaisi kertoa, että olemme ainutlaatuisia ja arvokkaita ihmisiä.  Että jokaisen ryhti kohoaisi itseluottamuksesta.  On naurettavaa esimerkiksi, että kategorisesti kaikki suomalaiset naiset leimataan rumiksi ja huonosti pukeutuviksi.  Itse katselen maailmaa ja ympäröiviä ihmisiä usein Helsingin keskustassa ja näen ainakin omasta mielestäni kauniita ihmisiä.  20-40v nuoret naiset selvästi luottavat itseensä ja se näkyy tavasta kävellä ja pukeutua. 








Itse unohdan välillä arjen paineissa ja kiireessä, että kauneus tulee viime kädessä sisältä.  Onni säteilee ulospäin. Jos kuitenkin maailma murjoo ajoittain, eikä jaksa säteillä, voivat hartiatkin helposti painua kasaan.  

Soisin,että jokaisella on joku, joka jakaa sen murheen, ja hymykin palaa jälleen kasvoille. Sillä kauniskin nainen ilman sisäistä hehkua on vain kaunis kuori.  Monen kauniin naisen takana onkin mies, joka muistaa toivottavasti usein kertoa naiselle miten  kaunis ja tärkeä nainen on.  Yhtä tärkeää on kuulla ystävän suusta silloin tällöin positiivisia kommentteja vaikkei se meille suomalaisille ehkä niin luontevaa olisikaan.




Vinkkinä: esimerkiksi huuto.netissä liikkuu paljon merkkivaatteita (hakusanaksi etsimäsi merkki esimerkiksi) ja esim Stockan outletissä voi tehdä aidosti löytöjä. Kuvassa Diesel paljettitoppi joka taisi olla -60% ja Marellan housut, alennus about samaa luokkaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi Dolce macchiatossa :)

Toivon, että viihdyit sivuillani. Jätä kommenttisi, jos viihdyit, haluat kysyä jotain, lisätä jotain tai muuten vaan ilmoitella itsestäsi. Ciao