Maisema

Maisema

perjantai 20. joulukuuta 2013

Matkakertomuksia : Kos

Vuonna 2012 syyskuussa matkasimme Kosille, Kreikan saaria sekin. Kos valikoitui matkakohteeksi osittain sattumalta. Olimme edellisenä vuonna olleet Kreetalla ja mieltyneet kreikkalaisiin, joten viisari heilahti nytkin Kreikkaan.Löysimme hyvänhintaiset lennot tällä kertaa Aurinkomatkoilta, ja aloimme etsiä kivaa hotellia. Hotel.comin, ebookersin yms sivuilla seikkailtiin useampaankin otteeseen mutta sitten silmiin osui Grecotel hotelliketju.
Täydellinen auringonpaiste Egeanmeren tuulessa
Hotellin omat sivut vaikuttivat laadukkailta. Grecotelilla on Kosilla kaksi hotellia, joista valitsimme Imperial Thalasso Bayn. Tarjouksena syyskuussa oli puolihoito,
 joten valitsimme senkin,ja kaksikerroksisen villan, koska kahden lapsen kanssa loma ei tunnu ihan lomalta, jos ollaan samassa huoneessa viikko... Syksymmällä löytää tarjoushintaisena välillä parempia huoneita joihin ei välttämättä raaskisi majoittua kesäaikaan.

Grecotel Imperial Thalasso Bay




Finnairin suorat lennot veivät meidät neljässä tunnissa Kosin saarelle, jonne laskeuduimme noin klo 22 sikäläistä aikaa. Sitten jo saarelle laskeutuneessa pimeydessä etsimme vuokra-auton lentokentän parkkialueelta ja lähdimme ajamaan kohti Kosin kaupunkia. Kaupunki löytyi helposti ja kotona tulostettu ajokortta auttoi suunnistamaan kaupungin läpi kohti rantatietä. Sitten alkoikin armoton etsintä: ajoimme pari krt edestakaisin koska hotellia ei vaan löytynyt, vaikka suurin piirtein saaren kaikki muut hotellit tuntuivatkin sijoittuvan meren rantaan. Pakko ottaa navigaattori puhelimesta silläkin uhalla että datansiirto maksoi 11€/min! Ja johan löytyi: Grecotel kyltissä ei ollut minkäänlaista valoa..

Kirjauduimme sujuvasti sisään ja meidät kuljetettiin pienellä golfautolla villan eteen ja hotellin henkilökunta kantoi laukut sisään. Hotellihuoneessa odotti hedelmäkori ja juotavaa. Hyvä ensivaikutelma.



Viihdyimme hotellissa valtavan hyvin. Lienee hotelliketjun omassa arvoasteikossa yläpäässä ja sinne mekin sen rankkaisimme. Palvelu oli ensiluokkaista ja tunsimme olemme kaiken aikaa tervetulleiksi. Hotellissa oli vieraiden viihtymiseksi aktiviteetteja mm uima-altailla, jossa oli mahdollisuus vesijumppaan, vesipooloon, pöytätennikseen jne jne. Ravintolassa hovimestarin komennossa palvelu sujui kuin rasvattu, ja jäimme viimeistään koukkuun kreikkalaisiin herkkuihin. Viininlehtikääryleet olivat ehdottoman hyviä, samoin kreikkalainen salaatti, souvlaki ja monet monet muut herkut. Lounasaikaan liikuimmekin useimmiten Kosin saarella vuokra-autolla, mikä sopi mainiosti aikatauluihin. Eikä tullut ähkyä..


Syyskuun loppupuolella sää oli mainio. Aurinko paistoi liki pilvettömältä taivaalta ja oli kuuma mutta myös sopivan tuulinen sää. Hotellissa oli kolme isoa uima-allasta, joissa päivää oli mukava viettää. Muutamakin romaani tuli luettua lasten vesileikkejä vahtiessa.

Kosin saari sinänsä ei tarjonnut liiemmin tutustumiskohteita. Kosin kaupunki on aika pieni eikä siellä ole montaa kauppaa koluttavaksi. Kosin saarella ei ole tarjota paikallisille liiemmin työmahdollisuuksia, joten kosilaiset nuoret muuttavat muualle Kreikkaan töiden perässä. Kosilla erityisesti näkyi talouden alamäki mutta toisaalta ne, jotka Kosilla edelleen asuvat, suhtautuvat elämään ja mm turisteihin positiivisesti.



Kävimme omatoimiretkellä päiväseltään Turkin puolella Bodrumissa.  Pakko sanoa, että muutama tunti Bodrumissa ei varmastikaan antanut todellista kuvaa ko kaupungista, saati Turkista (eräs paikallinen suositteli mm menemään keväällä Iskenderiin. Hmm, mutta tulipa käytyä Turkissakin. Katamaraanilla huiteli meren yli 20 minuutissa. Sekoilu passintarkastusessa Kreikan puolella (!) on muuten pakko mainita. Turkkilaiset kyllä saivat homman hoidetuksi heittämällä mutta kreikkalaiset jonotuttivat laivaan menijöitä, komentelivat ja saivat lopulta tolkuttoman kaaoksen satamaan....sama kaaos saatiin aikaan lentokentälle. kukaan ei ensinnäkään ollut turvatarkastusessa pariin tuntiin (sen kerran kun meidän perhe olisi ollut ekana jonossa, eikä Kosin kentällä todellakaan ollut yhtään mitään-no, yksi tax free kauppa sentään) 


Grecotel Imperial Thalasso Bay hotelli oli aivan mieletön. Voin vilpittömästi suositella sitä kaikille. Ihanan ylellinen mutta ei kuitenkaan niin hieno ettei sinne voisi ihan tavallinen matkaaja eksyä. Huolimatta siitä, ettei itse Kosin saari ole järin mielenkiintoinen matkakohteena, voisin ehdottomasti lähteä Kosillekin uudelleen. Avot narikkaan altaalla lomalle mainio vaihtoehto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi Dolce macchiatossa :)

Toivon, että viihdyit sivuillani. Jätä kommenttisi, jos viihdyit, haluat kysyä jotain, lisätä jotain tai muuten vaan ilmoitella itsestäsi. Ciao