Maisema

Maisema

tiistai 28. tammikuuta 2014

Mahdoton ovi ahtaassa tilassa - vaihtoehto

Muuttaessamme nykyiseen asuntoomme havaitsimme, että vaatehuoneen ovi ei vaan mahdu aukeamaan, jos ja kun sänky tulee ko huoneeseen. Älytön ongelma. Ovi oli tietenkin ns vanhanaikainen aivan tavallinen ovi jonka aukeamissuunta tietysti on makuuhuoneen puolelle.




Vaihtoehdot olivat aika vähissä muistaen ettemme halunneet/voineet puuttua rakenteisiin. Nostimme koko oven saranoiltaan ja veimme varastoon. Huone olisi ollut hyvin avara sellaisenaankin edellyttäen ettei kyse olisi ollut nimenomaan vaatehuoneesta, jossa taasen ei ollut erillisiä suljettavia siistejä ja katseenkestävää rakenteita vaan ihan normityylillä vaatteet hyllyillä ja tangoilla. Oviaukko oli pakko peittää jotenkin kuitenkin niin, että vaatehuoneeseen olisi melko esteetön pääsy. Liukuoviratkaisu olisi voinut olla toimiva sekin mutta päädyimme "asentamaan" kauniin, kevyen valkoisen verhon oviaukkoon.




Kiinnitysmekanismi oli melko askeettinen: pienillä nauloilla yläkarmiin. Sekunnin ajan mietin jotain vaijeri systeemiä mutta hylkäsin saman tien. Vaijerilla on ikävä taipumus alkaa roikkua, mikä on tosi ärsyttävää. Ja koska meillä oli yli 20 vuotta vanha, joskin edelleen siisti ja kaunis valkoinen verho, raaskin uhrata sen tuohon vaatehuoneen oviaukkoa peittämään. 

Erittäin hyvin toimii ja on kivan näköinen.



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi Dolce macchiatossa :)

Toivon, että viihdyit sivuillani. Jätä kommenttisi, jos viihdyit, haluat kysyä jotain, lisätä jotain tai muuten vaan ilmoitella itsestäsi. Ciao