Maisema

Maisema

sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Blingbling villasukat ja kantapäätunarointia

Toimitin loppuviikosta ihan muuta asiaa käsityö/kangasosastolla, ja odottelin kassavuoroani lankahyllyjen vieressä, kun katseeni kiinnittyi aivan mielettömän ihanaan mustaan pörrölankaan.....ja tietty sen viereen oli asetettu hauska liukuvärjätty ohut villalanka....ne suorastaan pyysivät minua ottamaan ne uusia sukkia varten.

Neuloin ekat villasukkani aikoja sitten nelosluokalla, joten on melko yllättävää miten vähän sukkia olen neulonut näiden vuosien aikana. Ehkä ekojen sukkien vastaanotto oli niin hyytävä, että se on jäänyt takaraivoon ;) olin jo aiemmin neulonut käsineitä ja jotain muutakin ja olin tietysti omasta mielestäni lähes isoäitini veroinen käsityön taitaja. Sukkien käsiala ja sitä myötä jälki olikin tosi tasaista ja siistiä, mutta.... Käsiala tietysti vähän kiristyi toiseen sukkaan siirtyessäni mikä aiheutti tietysti sen, että sukat olivat vähän niinkuin eri paria. Opettaja antoi niistä kuitenkin 10! Mistä olin järjettömän ylpeä ja kipitin siitä paikasta näyttämään niitä isoäidilleni, joka tokaisi saman tien rehellisenä ihmisenä, että nehän on ihan eri paria, että "mie en antais ko nelosen!" Tippa linssissä ja täydellisen murskana laahustin kotiin, mutta samalla keräsin sisua ja päätin että toiste niin ei käy.. Mummohan oli oikeassa sinänsä :)




Olen neulonut kymmeniä ja kymmeniä puseroita, virkannut ainakin yhden pitsipäiväpeiton, kirjonut ristipistoja jne jne mutta sukkia en ole liikaa tehnyt. Siksipä päähänpistosta päätin tehdä itselleni yhdet uudet. Ohuet ja siis mukavasta riittävän pehmeästä villasta.







Pörrölanka on mustaa Lang Yarns Softhair lankaa ja 50g kerästä kului ehkä runsas kolmannes. Varsinainen sukkalanka on Lang Yarns Mille colori Socks&lace luxe lankaa ja sitä meni alle puolet. Kivat näistä tuli :) joskin sekoilin kantapään kanssa hetken: olin neulonut kantapäätä "oikeaan mittaansa" (liian lyhyt siitä kuitenkin näköjään tuli mutta toimii) ja aloin tehdä kavennusta MUTTA hyppäsin suoraan kaventamaan neljältä paikoilta kantapään juuresta ja ohitin siis sen yläosan kavennuksen....ihmettelin vaan parin kerroksen ajan, että miten näitä silmukoita on näin paljon puikolla, että näitähän kaventaa kerroskaupalla, kunnes muistin mitä jäi tekemättä. Onneksi ei tarvinnut purkaa koko sukkaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi Dolce macchiatossa :)

Toivon, että viihdyit sivuillani. Jätä kommenttisi, jos viihdyit, haluat kysyä jotain, lisätä jotain tai muuten vaan ilmoitella itsestäsi. Ciao