Maisema

Maisema

tiistai 28. tammikuuta 2014

Sisustustyyny - Maria Callas decoupage tekniikalla



Luomisen tuskaa ja väsäämistä, mutta yksi tyyny on nyt valmis! Ja vaikka itse sanonkin, hieno tuli! Löysin joitakin kauniita mustavalkoisia valokuvia netistä ja pari niistä oli oopperalaulaja Maria Callasin kuvia.  Callas on yksi dramaattisimmista oopperadiivoista ever ja hänen elämäntarinansa puhuttelee. Ihanaa, että Callas katselee meitä nyt päivittäin sängyllä.

En ollut koskaan aiemmin käyttänyt decoupage kuvansiirtoainetta. Mainitsin asiasta Sinellissä ja sain melko seikkaperäiset ohjeet ja lapun kouraan. Läiskin tuota kuvansiirtoainetta kopiopaperille tulostetun kuvan päälle ja odotin että homma kuivuu. Pohdiskelin kovasti miten kuva siirtyisi siitä kankaalle ja eikö paperi jää jotenkin "kovaksi" kankaan päälle.  No daa, kyllä jäi. Eihän se koko homma mennyt niin, vaan....




Googlailin seuraavana päivänä ja alkoi valjeta miten se homma olisi pitänyt tehdä.




Kopiopaperin päälle levitettiin paksulti kuvansiirtoainetta, minkä jälkeen paperi laitettiin kuvapuoli alaspäin kankaalle ja jätettiin siihen kuivumaan. Paperia oli hyvä tasoitella, jotta kankaan ja kuvan väliin ei jäisi ilmakuplia. Jotkut käyttävät ilmeisesti pientä rullaa tuohon tarkoitukseen. On syytä kiinnittää kuva eri kankaalle kuin mihin lopulta kuvan aikoo ommella koska muuten aine voi tarttua varsinaiseen kankaaseen. Itse käytin ohutta puuvillabatistia jota löysin alelaarista (vanha valkoinen lakana passaa varsin hyvin jne)




Kuvan on suositeltavaa kuivua esimerkiksi seuraavaan päivään, jolloin paperia aletaan kevyesti hangata pois kankaalta kostutetuin sormenpäin. Pitää olla varovainen, jotta ei hankaa varsinaista kuvaa samalla. Ongelma lienee suurin lähellä reunoja. Jouduin toistamaan käsittelyä paikka paikoin kolmeen otteeseen, jotta sain kaiken paperin siististi pois (tai ainakin kaiken häiritsevän).



Sitten kankaalle siirtynyt kuva varsinaiselle tyynykankaalle, pitsiä reunoihin ja tupsut kulmiin ja voila! Tyytyväinen olen :)

2 kommenttia:

  1. Hieno! Mä koitin kerran tuota samaista ainetta ja ketuille meni, kun en kärsimättömänä ihmisenä malttanut odottaa sen kuivumista...;) täytyypä kaivella tuo purnukka kaapista ja tehtailla jotain:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllättävän helppoa lopulta- kun homman juonen vihdoin tajusi... Taito Shopissa Treella oli kaiketi tällä samalla tekniikalla tehty isohko kuvatyynyt mm Pispalan tornista about sata vuotta sitten....se oli aikas hieno myös

      Poista

Kiitos vierailustasi Dolce macchiatossa :)

Toivon, että viihdyit sivuillani. Jätä kommenttisi, jos viihdyit, haluat kysyä jotain, lisätä jotain tai muuten vaan ilmoitella itsestäsi. Ciao