Maisema

Maisema

sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Miilunpolttajan pasta -pasta carbonara

Sunnuntaina perinteisesti on ollut tapana syödä vähän paremmin. Edellyttäen, että ruoanlaittaja eli tässä tapauksessa minä, olisi ihan tolpillaan ja pursuaisi energiaa. No tänään ei ollut niin. Simahdin sohvalle ja katselin kellon viisareita sillä silmällä, että kohtalon hetki vaan lähenee, eikä minun energiatasoni nouse mihinkään. Että mitä ihmettä sitä tekisi sunnuntain ruoaksi?

Kaappi oli kyllä täynnä raaka-aineita käytyäni eilen ruokakaupassa hankkimassa koko viikon raaka-aineet. Ruoat on suunniteltukin viikoksi. Suunnitelmassani oli vain ihmisenmentävä aukko juuri tämän päivän kohdalla. Hmm. Vetelänä sohvalla maatessani mieleen juolahti, että eipä ole tullut tehtyä yhtä ehdotonta lempparipastaruokaani pitkiin aikoihin: miilunpolttajan pastaa! Paras versio tästä ever on ollut Roomassa pienessä trattoriassa kadulla autojen kaasuttaessa pöytien ohi aivan vierestä. Superruokaa. Ja niin helppoa ja oikein nuukailijan perusresepti.

Tähän nimittäin tarvitaan:

spaghettia (tarvittava määrä, en koskaan punnitse tai mittaa vaan tunteella sopiva määrä)
2 kananmunaa
pekonia tai muuta kinkkua (itse nakkasin paketillisen, ei välttämättä tarvitse olla niin rasvaista kuin pekonissa. Jos itse kinkku on kuivempaa niin sen voi paistaa voissa tms)
1-2 valkosipulin kynttä
sipuli silputtuna
mustapippuria
1 dl kermaa
1 dl parmesaania raasteena

Aika lailla perusraaka-aineet ainakin omassa kaapissa. Pekonia ei aina löydy mutta tämä onnistuu ilman pekoniakin tai jos sattuu olemaan esimerkiksi voileipäkinkun jämät, vähän kuivahtaneetkin tai jotain muuta vastaavaa, niin mukaan vaan.

Spaghetti kiehumaan ohjeen mukaan. Sen kiehuessa ehtii tehdä kastikkeen. Paista pekoni tai kinkku ja lisää sipulit mukaan. Kuullota. Sekoita samalla kananmunat, kerma ja parmesaani. (Kurkistin muuten italialaiseen carbonara reseptiin, ja siinä ei ollut lainkaan kermaa...näin muistinkin ja jäin miettimään, että onko se aidosti tarpeen. Ei ainakaan desiä tarvita.

Kun spaghetti on al dente kypsää, kaada suht koht rivakasti lävikköön ja takaisin pekonin ja sipulin joukkoon, sekoita ja pidä tarvittaessa levyllä, jotta ei jäähdy, koska oleellista että pasta on kuumaa kun kananmuna-parmesaaniseos kaadetaan nopeasti sekaan. Kananmunaseoksen tulisi kypsyä muutamassa sekunnissa, joten sekoita kuten italialainen mamma ja lisää mustapippuria maun mukaan. Ja ruoka on valmista nautittavaksi. Buon appetito Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi Dolce macchiatossa :)

Toivon, että viihdyit sivuillani. Jätä kommenttisi, jos viihdyit, haluat kysyä jotain, lisätä jotain tai muuten vaan ilmoitella itsestäsi. Ciao