Maisema

Maisema

torstai 14. tammikuuta 2016

Balmain Dry shampoo & Redken Forceful 23 hair spray

Nyt olen löytänyt aarteet hiusteni käsittelyyn. Todellakin. Redkenin Forceful 23 hiuslakka on hyvin hienojakoinen, eikä jätä hiuksiin tahmeaa liimamaista tunnetta, vaan suojaa jossain määrin ilmassa olevalta kosteudelta ja jättää hiukset melko luonnollisiksi mutta antaa samalla tukea. Ei hyttysmyrkynomaista tappaa kaiken puutarhassa kaiken karkoittavaa karmaisevaa hajua, vaan oikeastaan melko hajuton kevyt tuki. Sopii erinomaisen hyvin omiin runsaisiin vähän luonnonkihariin hiuksiini. Ei tee sellaista metsässä ei liikahda lehtikään tunnetta, vaan hiukset jäävät kevyestä tuesta huolimatta luonnollisen näköisiksi ja liikkuviksi. Arvostan paljon sitä, ettei esimerkiksi kissojen tassu jää hiuksiini kiinni, jos nyt ylipäätään hiusteni lähellä liikkuvat. Sekin hetki on nähty, kun tassukin jäänyt jumiin hiuslakan verkkoon.
Olen synnyinlahjana saanut paksut ja tuuheat hiukset, joista toki olen aina ollut kiitollinen mutta näiden hoitaminen on ihan oma juttunsa. Minulla on aina ollut pitkät hiukset, joten mitä tahansa hiusten hoitoon liittyvää ainetta olenkin käyttänyt, sitä menee aina tuplat monen muun hiuksiin verrattuna. Hiukseni ovat lisäksi varsin uppiniskaiset. Ne eivät ole aasialaisnaisten upeat karheat ja paksulaatuiset laskeutuvat hiukset, vaan ns vauvahiukset, jotka keräävät kaiken mahdollisen ilmankosteuden ja karheutuvat niin kesällä kuin talvella. Jos menee nukkumaan kosteilla hiuksilla, aamulla peilistä katsoo pääsääntöisesti Neanderthalin ihminen ja saa nähdä aika paljon vaivaa muuttuakseen katseenkestäväksi.

Olen siis etsinyt hyviä hiusten hoitotuotteita niin kauan kuin muistan. Sattuneesta syystä soisin hiuksille löytyvän edullisen tuotteen. Mutta hiusten hoitotuotteiden suhteen laatu korreloi suoraan hinnan kanssa. Shampoo ja hoitoaine voivat vielä ainakin itselläni olla ainakin pääsääntöisesti markettikamaa. Kesällä tai kesän jälkeen käytän mielelläni ainakin yhden pullollisen laadukkaampaa kosteuttavaa ainetta mutta muutoin voin mennä Elvital-linjalla. Syväpuhdistavana shampoona käytän mielelläni Moroccanoilin shampoota. Ja hiusöljynä saman sarjan öljyä.

Hiuslakka sen sijaan ei toimi halpaversiona. Halvemmat tuotteet jämähtävät hiuksiin eivätkä hiukset sen jälkeen liikahdakaan vaikka mikä tsunami niihin osuisi. En pidä. Joskin juurikin löysin suosituksen Biozellin lakasta. Pitä kokeilla.  Olenkin opetellut uusia tapoja käyttää laadukkaampaa hiuslakkaa määrällisesti vähemmän, jotta se kestäisi sitä kautta kauemmin. Laitan joka toinen aamu hiuksiin lämpörullat, jotta hiuksissa on enemmän rakennetta ja ne pysyvät siisteinä vähemmällä hiuslakalla. Samalla ne pysyvät ilmavampina ja sitä kautta minun ei useimmiten tarvitse pestä niitä joka päivä ja päänahkakin kiittää. Vähän kuivashampoota tyveen ja pitäisi pysyä vieläkin puhtaampana. 

Viimeksi lakkaa ostaessani pyysin neuvoa sen suhteen miten saisin hiuksiin enemmän rakennetta. Minulle suositeltiin Balmainin kuivashampoota. Sitä suihkutetaan n 30cm päästä hiusten tyveen ja harjataan pois. Hiuksiin jää kevyt karkeahko fiilis ja niitä on helpompi käsitellä. Kuivashampoota käytän myös tarvittaessa joka toinen aamu likaantuneisiin/rasvoittuneisiin kohtiin ja hiukset ovat siistit ja menovalmiit. Toimii, eikä jätä valkoisia jäämiä hiuksiin. Olen erittäin tyytyväinen. Balmainin kuivashampoon tuoksukin on miellyttävä eikä muistuta vähääkään hyttysmyrkkyä kuten niin moni muu kuivashampoo. Tuoksu on suorastaan ylellinen mikä ei arkiaamuina haittaa yhtään.

Jos vielä löydän näistä matkakokoiset pullot, olen enemmän kuin tyytyväinen. Normipullot vievät aivan turhan paljon tilaa kassissa.

Mutta suosittelen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi Dolce macchiatossa :)

Toivon, että viihdyit sivuillani. Jätä kommenttisi, jos viihdyit, haluat kysyä jotain, lisätä jotain tai muuten vaan ilmoitella itsestäsi. Ciao