Maisema

Maisema

perjantai 15. tammikuuta 2016

Omia suosikkiblogejani - 40+ blogitJostain minulle tuntemattomasta syystä en ainakaan vuoteen ole juurikaan jaksanut lukea blogeja. Enkä ollut erityisen ahkera kirjoittamaan itsekään. Oli paljonkin sanottavaa, mutta en saanut kuitenkaan sanoja paperille. Otinkin viime vuoden aikana paljon kuvia Instagramin puolelle. Kuva kertoo enemmän kuin 1000 sanaa, eikö? Luonnossa ja yleensäkin ympäristössämme on niin paljon kauneutta. Klassista kauneutta ja karua rumuutta, joka sekin voi näyttäytyä niin kauniina. Instassa minut löytää nimellä Ottella14.

Aiemmin seurasin jonkin verran sisustusblogeja mutta nyt ne eivät vaan oikein sytytä. Blogit siinä missä kotimaiset ja pohjoismaiset sisustuslehdet toistavat itseään: kaikki kodit ovat melko samanlaisia. Vaaleaa pohjoismaista. Samat ns blogimatot, samat valaisimet ja samat astiat. Aika puuduttaavaa, kun kodeista puuttuu se jokin. Se persoona ja kerroksellisuus, joka tekee seinistä kodin ja asujansa näköisen.  Pata kattilaa soimaa, voisi monikin sanoa. Kyllä. Myönnän. Ei tämä omakaan kotini toistaiseksi ole järin persoonallinen mutta give me time. En ole panostanut tähän nykyiseen kotiin, koska tämä ei tule olemaan meidän pysyvä kotimme vaikka toki ehkä voi olla koti vielä jonkin aikaakin. Tiedä häntä. Sisustaminen kyllä kiinnostaa minua, mutta omankin blogin puolella olen jättänyt sen toistaiseksi hyvinkin vähälle, koska olen tietynlaisessa murrosvaiheessa. Etsin ja mietin kuka minä olen ja minkälaisena haluan kotini olevan seuraavat 20 vuotta. En halua tehdä enää tässä vaiheessa elämää lyhytnäköisiä päätöksiä, vaan kestäviä ratkaisuja. 


Poistinkin siis omasta blogiluettelostani raa´alla kädellä blogeja, jotka yksinkertaisesti eivät jaksa kiinnostaa enää. Mielenkiintoni kohteena ovatkin nyt nelikymppisten naisten mielenkiintoiset blogit. Ei siitäkään joukosta kaikki jaksa kiinnostaa. En jaksa innostua päivän asu päivityksistä, jos ne toistavat itseään.


Yksi hauskimmista löydöistä on Terkkuja Leilalta Italiasta. Leila on suomalainen Italiassa asuva hauskannäköinen nainen, joka on naimisissa Sörtsön (hahaa) kanssa ja joutuu alinomaa ihmeellisiin kohtaamisiin ja kommelluksiin ja kertoo italialaisesta elämänmenosta omalla hauskalla tavallaan. Nauraa hörähtelen ääneen tekstejä lukiessani. Suosittelen lämpimästi. La bella Italia.


Toinen mainio löytö oli käsittääkseni amerikkalainen ruoka- ja kodinhoitoblogi The kitchn joka sisältää mm mainioita kaalireseptejä. En ole ehtinyt tutustua vielä tämän enempää mutta vaikuttaa mielenkiintoiselta. Huomenna menossa kokeiluun yksi uusi kaaliresepti, joka on yksinkertaisuudessaan todella nerokas, jos se vaan onnistuu ilman että poltan kaalit karrelle.

Ukkonooa jo pelkästään täydellisen kauniiden valokuvien vuoksi. Kirjoittaja on mm taidemaalari, mikä näkyy kuvissa. Ihania otoksia.


Mielenkiintoinen tuttavuus on Kristallikimara joka vaikuttaa melko käytännönläheiseltä nelikymppisen naisen tutkiskelulta elämään. Vähän kimallusta realistisella otteella? Jää nähtäväksi. 


Elsa-maarit on blogi, jossa kuvataiteilijan kädenjälki näkyy välittömästi kuvissa. Ihana vain katsella. Persoonallista ja kaunista. Mielenkiintoinen uusi tuttavuus.


Tiedättekö muita inspiroivia ja hyvää mieltä tuovia blogeja? Mieluusti #40+ ikäisten kirjoittamia.

Ihanaa viikonloppua. Aion nukkua pitkään

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi Dolce macchiatossa :)

Toivon, että viihdyit sivuillani. Jätä kommenttisi, jos viihdyit, haluat kysyä jotain, lisätä jotain tai muuten vaan ilmoitella itsestäsi. Ciao