Maisema

Maisema

sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Lux Helsinki 2016

Helsingissä järjestettiin 6.-10.1.2016 hienonhieno Lux Helsinki valokarnevaali. Tänään on viimeinen mahdollisuus käydä ihailemassa valoteoksia.

Aloitin oman kierrokseni Helsingin tuomiokirkon tapulista, johon oli heijastettu vaikuttava vaihtuvien valoilla toteutettujen kuvien kavalkadi. Kuvat oli täydellisesti sovitettu tapulin muotoihin ja mm naishahmot kulkivat sisään ja ulos ikkunoista/luukuista. Valoteosta säesti klassinen musiikki, joka kuului tuulen ja pauhun yli ja sai kylmät väreet kulkemaan selkäpiissä. Mereltä puhaltavan hyisen puhurin lisäksi.


Senaatintorilla aukeni samaan genreen kuuluva Ilon teoksia, jotka heijastettiin Senaatintorin yli tuomiokirkon hienoon klassiseen julkisivuun. Oma suosikkini oli ruusuista muodostunut heijastuma. Tuomiokirkon valkoinen julkisivu otti valoteokset hienosti vastaan. Ko valoteokset soisi olevan pysyviä.


Sofiankadulla oli Alexander Reichsteinin kerrassaan vaikuttava He olivat täällä teos, jossa valokaapeleista oli tehty entisaikojen ihmisiä. Sofiankadulla on jotenkin muutenkin tunnelma, joka tempaa mukaansa. Ikäänkuin siirtyisi aikapoimuun ja siirtyisi 1800-luvulle. Pienenpieni kadunpätkä, mutta tunnelma on jostain muualta kuin 2000-luvulta. He olivat täällä sopi erinomaisesti ko kadulle. Hyinen pakkasilma ja hienoinen kevyt lumi pöllysi ihmishahmojen ympärillä. Vaikuttavaa.


Tässä vaiheessa sormet olivat jo niin jäässä, että kamera pysyi nahkahanskojen sisällä mutta valoteokset jatkuvat Espalla, jossa lavalla oli hieno kaupunkimaisema. Puistossa oli toimistosta karanneita jättikokoisia toimistovalaisimia. Niidenkin soisi jäävän pysyvästi puistoon. Varsin hauskoja erivärisine valoineen.

Erottajan kautta Ruttopuistoon, jossa oli erilainen ja ehkä jopa vähän sekavakin tunnelma. Yleisö pääsi interaktiivisesti kokeilemaan äänimaailmaa ja ihailemaan samalla Vanhan kirkon sinistä valonäkymää. Annankadulla olisi ollut vielä teos mutta käännyin kylmissäni jo kohti Ateneumia, jonka julkisivu oli valaistu myös.

Hieno taidetapahtuma. Teokset oli myös tarkoituksella sijoitettu toisiaan lähelle, jotta ne oli helppo kiertää ja lähistön yrittäjätkin halutessaan kykenivät tarjoamaan juomaa yms. Olisin toivonut tosin vaikka kuumaa kaakaota Espan puistoon. Ihan helposti eivät yrittäjien tarjoamat tulleet eteen kylmässä talvisäässä.

Hieno tapahtuma #Lux Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi Dolce macchiatossa :)

Toivon, että viihdyit sivuillani. Jätä kommenttisi, jos viihdyit, haluat kysyä jotain, lisätä jotain tai muuten vaan ilmoitella itsestäsi. Ciao